Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

“Вы нам ещё за Севастополь ответите”, – що не договорила Юлія Навальна/Бодрова

Вчора ввечері співробітники правоохоронних органів РФ затримали російського опозиціонера Олексія Навального з паспортного контролю в аеропорту Шереметьєво відразу після його повернення з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння.

А ось далі було затримання, адвоката з Навальним не пустили.

Політик виступив в Шереметьєво з брифінгом для журналістів. “Це найкращий день за останні п’ять місяців“, – заявив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Навальний сказав, що щасливий повернутися до Росії і що його зовсім не лякає перспектива арешту і нового кримінального переслідування.

Зазначимо, що Навальний перед поверненням був добре проінформований, що Росії він оголошений в розшук Федеральною службою виконання покарань.

Російська влада вважає, що опозиціонер порушив правила умовного засудження у справі “Ів Роше”. Не відмітився у російській інспекції навіть після того, як його виписали з німецької клініки.

Слідчі вимагають скасувати умовне засудження Навального і замінити його на реальний термін у три з половиною роки у виправній колонії. Засідання суду призначено на 29 січня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Літак з Олексієм Навальним приземлився у московському аеропорту Шереметьєво. Аеропорт Внуково, де мав сісти літак, і де зібралися прихильники опозиціонера, закрили.

Цікаво, що затримання Навального викликало неабиякий резонанс в Україні. В результаті чого українці поділилися на два табори: тих, хто підтримує і співчуває російському опозиціонеру, як борцю із режимом Путіна, і тих, хто чудово пам’ятає усі російські шовіністичні висловлювання апазиціонера про Український Крим, який він порівняв із бутербродом, про війну на Донбасі…

Тому доволі двозначною є фраза дружини Навального Юлії на відео з літака (опубліковане самим Навальним !), яким вони повертаються з Німеччини: “Мальчик, водочки нам принеси, мы домой летим“,  – яка є мемом знаменитої фрази російської проститутки (доволі символічно) Даші, яка летить із винищувачем бандерівців Бодровим-молодшим, з антиукраїнського кінофільма 2000 року “Брат-2” режисера Балабанова: “Мальчик, ты не понял, водочки нам принеси! Мы домой летим“.
Бодров являється одним з улюблених в Росії кіноархетипів 90-х років й своєрідним “моральним” форзацем. Таким собі комунікативним ключиком меж Навальним і Бодровим ставиться знак “дорівнює”. Так здається…

Пропустити Instagram допис, 1

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
І на завершення ключова ідея фільму для тих, хто ще не зрозумів:

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності