Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

В НАТО кажуть, що теж мають ядерну зброю…

НАТО веде переговори про розгортання більшої кількості ядерної зброї на тлі зростання загрози з боку рф та Китаю.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО “колишній” норвезький ультралівий журналіст-марксист Єнс Столтенберг в інтерв’ю The Telegraph.

Зокрема, Столтенберг заявив, що Альянс має показати свій ядерний арсенал і в такий спосіб «надіслати пряме послання» ворожим силам.

Наразі між членами НАТО проводяться консультації щодо виведення ракет зі сховищ і приведення їх у стан бойової готовності – як засобу стримування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Я не буду вдаватися в оперативні деталі щодо того, скільки ядерних боєголовок має бути в бойовому складі, а скільки – на зберіганні, але ми повинні консультуватися з цих питань. І саме це ми робимо», – зауважив Єнс Столтенберг.

Видання зазначає, коли Столтенберг посів посаду генерального секретаря НАТО 10 років тому, ядерні навчання ще проводилися в умовах секретності. Проте нині він відкрито розповідає про внесок понад 30 союзників у стримування.

«Метою НАТО, звісно, є світ без ядерної зброї, але поки ядерна зброя існує, ми залишатимемося ядерним альянсом, тому що світ, в якому росія, Китай і Північна Корея мають ядерну зброю, а НАТО не має, є більш небезпечним», – наводить The Telegraph слова Столтенберга.

Раніш ми писали, що країни НАТО планують посилити боротьбу із російськими агентами в контексті почастішання диверсій та кібератак.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А сам Єнс Столтенберг відзначився заявою про те, що Україна має право на самозахист, а це включає й право знищувати військові цілі на території держави-агресора.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності