Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

В ООН вимагають перевірки “Іловайської трагедії”

В ООН підготували доповідь про порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права під час боїв в районі Іловайська у серпні 2014 року. Розслідування моніторингової місії ООН з прав людини говорить про низку злочинів проти цивільного населення, яким досі не приділялося уваги.

Про це 9 серпня, під час брифінгу в Києві заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер, повідомляє ВВС. Як уточнила Фрейзер, мова йде перш за все про злочини проти цивільних осіб.630_360_1526490196-5499

 “Через чотири роки після подій під Іловайськом сторони конфлікту зробили обмежені кроки щодо розслідування повідомлень про порушення міжнародного права, прав людини і гуманітарного права, особливо тих, які були вчинені щодо цивільного населення“, — каже голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер.

Місія ООН побувала в Іловайську, де опитала близько 80 цивільних, які дали свідчення щодо тогочасних подій.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності