Політика

В ООН вимагають перевірки “Іловайської трагедії”

В ООН підготували доповідь про порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права під час боїв в районі Іловайська у серпні 2014 року. Розслідування моніторингової місії ООН з прав людини говорить про низку злочинів проти цивільного населення, яким досі не приділялося уваги.

Про це 9 серпня, під час брифінгу в Києві заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер, повідомляє ВВС. Як уточнила Фрейзер, мова йде перш за все про злочини проти цивільних осіб.

 “Через чотири роки після подій під Іловайськом сторони конфлікту зробили обмежені кроки щодо розслідування повідомлень про порушення міжнародного права, прав людини і гуманітарного права, особливо тих, які були вчинені щодо цивільного населення“, — каже голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер.

Місія ООН побувала в Іловайську, де опитала близько 80 цивільних, які дали свідчення щодо тогочасних подій.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version