Події

В Тисмениці обвалилася старовинна церква

У понеділок, 10 листопада, о 9.00 керівництво Тисменицької райдержадміністрації та районної ради повідомило про обвал фронтону храму рятувальників. До розбирання конструкції було залучено 10 чоловік особового складу рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини № 2 м. Тисмениця, повідомляють в управлінні ДСНС в області.

Будівництво цього храму було розпочато ще в 1866 році, а вже через три роки, в 1869-му, відбулося його відкриття. За кілька десятків років, а саме – в 1926 році, був встановлений центральний купол церкви.

Що послужило причиною обвалу, сьогодні ще рано давати оцінку. Але як подейкують декотрі місцеві жителі, що це є знаком зверху. Адже храм уже давно потребував ремонту, ось тільки біда у тому, що влада допоки зайнята мирськими матеріальними справами, а духовність, мабуть, видалася не на часі?..

Існує навіть такий жарт, що на Великдень дехто у «місті кушнірів» замість яєць у кошику несе до церкви доляри у норкових шапках…
Іван Луйко

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version