Політика

В Україні понад вдвічі зросте тариф на транспортування газу…

За розподіл блакитного палива деяким споживачам доведеться платити вдвічі більше.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, на своєму засіданні схвалила проекти постанов про встановлення нових тарифів для 22 операторів газорозподільних мереж (облгазів). Про це йдеться на сайті НКРЕКП.

Для більшості компаній тариф на доставку газу регулятор пропонує збільшити майже вдвічі. Наприклад, для “Гадячгазу” він підвищиться з 1,27 до 2,23 грн за 1 куб. м на місяць з ПДВ, “Київоблгазу” — з 0,97 до 1,86 грн/куб. м., “Кіровоградгазу” — з 1,04 до 2,10 грн/куб. м, “Полтавагазу” — з 1,31 до 2,48 грн/куб. м, “Тернопільгазу” — з 1,24 до 2,81 грн/куб. м., “Херсонгазу” — з 1,13 до 2,16 грн/куб. м, “Шепетівкагазу” — з 0,68 до 1,43 грн/куб. м. Незначне зменшення тарифів відбудеться лише для двох компаній — ПрАТ НГХП “Сірка” (з 1,82 до 1,54 грн/куб. м) та ТзОВ “Спектргаз” (з 3,28 до 3,19 грн/куб. м.).

Після оприлюднення відповідних проєктів постанов на офіційному вебсайті НКРЕКП, споживачі, представники громадських організацій, інших зацікавлених осіб протягом 10-ти днів матимуть змогу письмово надати  до них свої зауваження і пропозиції. Після збору й аналізу пропозицій відбудуться громадські обговорення, і лише після цього національний регулятор прийме остаточне рішення про затвердження нових тарифів облгазам“, — зауважує інформаційно-консультаційний центр ГазПравда. Ймовірно, доставка газу в Україні подорожчає з 1 січня наступного року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version