Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Верховний головнокомандувач вперше прокоментував “Курську операцію” після…

Після того, як Захід позитивно оцінив успіхи ЗСУ в Курській області рф, президент Зеленський вперше прокоментував військову операцію, а під час засідання ставки Верховного головнокомандувача 12 серпня Головком Олександр Сирський розповів про оборонні дії на фронті та операцію в Курській області.

Про це написав у телеграмі сам президент Володимир Зеленський.

«Найважливіше – була доповідь Головкома Олександра Сирського щодо наших оборонних дій на фронті та операції в Курській області. Вдячні всім солдатам і командирам за стійкість та рішучі дії. Серед іншого доручили міністру внутрішніх справ, іншим урядовцям, СБУ підготувати гуманітарний план для території проведення операції», – розповів він.

Також на ставці була доповідь економічного блоку, першої віцепремʼєрки Юлії Свириденко. «Збільшуємо долю українського виробництва в державних закупівлях. Уряд готує для наших підприємств тривалі, прогнозовані контракти на 5–10 років», – вказав Зеленський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, президент дав кілька доручень. Координаційному штабу, ГУР, СБУ та МВС – підготувати чітку й прозору стратегію повернення наших людей з російського полону. Міністерству оборони та дипломатам – представити перелік необхідних дій з нашого боку, щоб отримати від партнерів дозвіл на використання далекобійної зброї для захисту нашої території.

Нагадаємо, станом на 12 серпня орієнтовно 44 населених пункти вдалося звільнити ЗСУ в Курській області, ще в 10 статус невідомий.

28 втрачених населених пунктів визнавв під час наради у путіна губернатор Курщини Олексій Смирнов.

Тим часом, у Курську область вже прибули резерви з інших ділянок фронту. У полон до бійців 225 ОШБ потрапили військові-контрактники, які декілька годин як приїхали закривати прорив ЗСУ у Курській області. Але вийшло у них це не дуже.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Лише за перші 2 дні активних бойових дій на території Курської області по підтвердженим даним було взято близько 300 полонених.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності