Політика

ВІРМЕНІЯ (СОЮЗНИК РФ) АТАКУЄ АЗЕРБАЙДЖАН

Вертоліт було збито під час атаки позицій ЗС Азербайджану.

Збройні сили Азербайджану збили вірменський військовий вертоліт «Мі-24». Про це повідомила в середу прес-служба оборонного відомства країни, передає ТАСС.

У повідомленні наголошується, що вертоліт був збитий в 1700 метрах на північний схід від села Кенгерли Агдамського району, «коли взяв бойовий курс і атакував позиції ЗС Азербайджану».

«Уламки вертольота впали в 500 метрах від передової лінії оборони», – говориться в повідомленні міноборони.
Прес-секретар міністра оборони Вірменії Арцрун Ованнісян назвав знищення вертольота безпрецедентною ескалацією. «Це безпрецедентна ескалація, і наслідки для азербайджанської сторони будуть дуже болючими», – заявив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Управління інформації та зв’язків з громадськістю міністерства оборони Вірменії заявило, що інцидент стався «в повітряному просторі над східною ділянкою кордону між Азербайджаном, Нагірним Карабахом», коли вертоліт виконував навчально-тренувальний політ».

У збитому вертольоті загинули троє пілотів, повідомляють джерела Новости Армении. За наявними відомостями, вертоліт повністю згорів.

Нагадаємо, конфлікт між двома південно-кавказькими країнами виник у 1988 році через територіальні претензії Вірменії до Азербайджану. Нагорний Карабах і сім прилеглих до нього районів – 20 відсотків території Азербайджану – знаходяться під окупацією збройних сил Вірменії.

У травні 1994 року сторони досягли режиму припинення вогню, і до цих пір під егідою Мінської групи ОБСЄ і при співголовуванні Росії, Франції і США ведуться поки ще безуспішні мирні переговори.
Прийняті Радою Безпеки ООН чотири резолюції зі звільнення окупованого Нагірного Карабаху і прилеглих до нього територій до цих пір не виконуються Вірменією.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version