Політика

Військові відмовились підтримати керівництво у жорсткій позиції щодо майдану

Як повідомляє видання КонтрактиЮА, посилаючись на Еспресо.TV, на зборах особового складу українські вояки не виправдали сподівання генералітету і не підтримали жорстких вимог до президента щодо Майдану
Військові відмовились підтримати керівництво у жорсткій позиції щодо Майдану
«87 відсотків, тобто переважна більшість особового складу підтримали дії Президента України, та висловили переконання щодо недопущення подальшого протистояння у суспільстві та закликали до негайного припинення тих незаконних дій, які ми сьогодні бачимо в країні», – цитує міністра оборони Павла Лебедєва Управління преси та інформації Міноборони.
Водночас, як повідомляє на своїй сторінці у Facebook керівник Центру віськово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, офіцери повідомляють: оперативне командування Північ прийняло текст звернення до Януковича з невеликою поправкою, яка повністю змінює зміст тексту, який спустили з Генштабу для підписання.
У тексті Генштабу зазначалося: «Просимо Вас вжити негайних заходів зі стабілізації в країні, досягнення згоди в суспільстві. Закликаємо Вас зупинити екстремізм, протиправні дії та не допустити громадянської … війни та руйнування цілісності держави!» (фактично це – карт-бланш для дій влади проти Майдану, зазначає Тимчук).
Натомість у тексті, прийнятому військовослужбовцями, йдеться: «…Вжити негайних заходів щодо стабілізації громадсько-політичної обстановки у державі шляхом мирних переговорів, не допустити розпалу громадянської війни та руйнування цілісності держави!».
«Дописана фраза «шляхом мирних переговорів» міняє зміст кардинально. Армія відповіла  Лебедєву-Януковичу: на НС вона не підписується. В крайньому разі її суттєва частина», – звернув увагу Тимчук.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version