Полеміка

Влада Бурштина готує підвищення тарифів на неякісну воду

Місцева влада м. Бурштина планує збільшити тарифи на водопостачання, незважаючи на те, що вода у місті низької якості.

Як повідомив нашому кореспонденту депутат міської ради Микола Шкарпович, ініціатор підвищення тарифів на воду – керівництво житлово-комунального підприємства «Житловик», ці плани також підтримує частина депутатського корпусу. За словами депутата, підвищення тарифів викликано двома основними причинами.

«По-перше, це збільшення витрат. Друга причина – це суттєвий перерахунок мінімальної заробітної плати, який зробили у цьому році. На останньому пленарному засіданні міської ради це рішення підтримали лише 14 депутатів, і за нього не вистачило голосів. Тому на наступній сесії депутатський корпус спробує ще раз протягти рішення про підвищення тарифів на воду», – зазначив депутат. При цьому, на думку Миколи Шкарповича, абсолютно не враховано те, що якість води, яка надходить у помешкання жителів Бурштина дуже низька.

За словами Микола Шкарповича, висновки незалежної експертизи холодної води свідчать про те, що вона не відповідає санітарним нормам. Зокрема, на деяких у контрольних точках забору її жорсткість перевищує норму більше ніж у два з половиною рази. Тобто, незважаючи на підвищення тарифу на воду, коштів на поліпшення її якості не передбачено. Але, вочевидь, це не зупиняє ініціатора росту тарифів у місті – директора КП “Житловик” Віктора Марчука.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож, у випадку, коли депутати таки проголосують за позицію комунальників, місцеві жителі змушені будуть заплатити за воду вже тричі спочатку підвищений тариф за воду в крані, яку не можна пити, потім – за привозну (бутильовану) питну воду, і зрештою – за ліки в аптеці, щоб позбутися негативних наслідків для здоров’я, через неякісну воду.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version