Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Вперше з часів Холодної війни США повернули на територію Німеччини ядерну зброю, чи вона ніколи не припинялася?

Днями Росія випробувала в космосі свою нову зброю, розстрілявши з неї свій старий спутник, утворивши тим самим тисячі уламків, що забруднили колоЗемну орбіту. Саме буцімто останнє й викликало занепокоєння та гнів США, Британії та інших сильних світу цього. В цей же час Британська газета The Sun повідомила, що вперше з часів Холодної війни США повернули на територію Німеччини ядерну зброю.
Тепер їхні війська оснащені гіперзвуковими ракетами великої дальності “Темний орел” (Dark Eagle), які відстань до Москви можуть подолати за 21 хв 30 сек.
“56-е артилерійське командування, яке базується в Західному окрузі Майнц-Кастель, було офіційно введено в дію армією США минулого тижня.
Рішення про реактивацію прийнято на тлі зростання занепокоєння в Пентагоні, що Росія випередила НАТО і США у створенні артилерійських ракет великої дальності.
Командування вперше було сформовано в 1942 році і воювало в Європі під час Другої світової війни, але було деактивовано в 1991 році після падіння Радянського Союзу.
Генерал-командуючий артилерійським підрозділом генерал Стівен Маранян сказав, що ця розробка “забезпечить армії США в Європі та Африці значні можливості”.
Вважалося, що США відставали у створенні гіперзвукової зброї, поки минулого місяця не було оголошено, що США завершили випробування “Темного орла”.
«У березні 2019 року ми разом із нашими галузевими партнерами та спільними службами почали розробляти це обладнання з “чистого аркушу”. Тепер солдати можуть розпочати навчання», – сказав генерал-лейтенант Л. Ніл Тергуд.
Минулого місяця Китай, здавалося, вийшов на лідируюче лідерство в гіперзвуковій гонці озброєнь після того, як з’ясувалося, що Пекін здійснив запуск ядерної ракети довкола світу.
Як повідомляється, представники розвідки та військових США були приголомшені тим, як Китай запустив у космос ракету з гіперзвуковим планером, який облетів земну кулю, перш ніж наблизитися до своєї мети.
Зброя наступного покоління може розвивати швидкість до 21 000 миль на годину – і, можливо, навіть швидше – і розглядається як новий руйнівний рубіж для ведення війни.
Гіперзвукові ракети змінюють правила гри, тому що на відміну від балістичних ракет, які летять у космос, перш ніж повернутися на круті траєкторії, вони виходять на ціль на менших висотах.
Через це в поєднанні із типовою швидкістю, що в п’ять разів перевищує швидкість звуку – або близько 4000 миль на годину, їх надзвичайно важко збити, а це потужна зброя, яку хочуть отримати у своїх руках більшість країн.
Китай, за яким слідує Росія, вже вважався найпотужнішим власником арсеналу гіперзвукових ракет, який вкладає мільярди в них, але інші вважалися такими, що наздоганяють.
Але шокуючі розкриття їхнього ракетного випробування в серпні викликали шок у західних розвідників, які побоюються, що вони насправді недооцінили Пекін.
Як повідомляється, представники розвідки та військових США були приголомшені після того, як Китай запустив у космос ракету з гіперзвуковим планером, який облетів земну кулю, перш ніж наблизитися до своєї мети.
Це засвідчило, що дана зброя потенційно має дальність дії близько 25 000 миль і може діяти в космосі.
Це означає, що ракета теоретично може вразити будь-яку точку Землі”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності