Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ВСЕ ЩО МОЖЕ ООН – підрахувати кількість загиблих цивільних українців у травні

Доповідь Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні свідчить, що у травні внаслідок російських атак загинули щонайменше 436 цивільних українців – найбільше за останній рік.

Доповідь, що охоплює період з 1 березня до 31 травня, буде представлена в Раді з прав людини в Женеві 9 липня.

У документі наголошується на жахливих наслідках російської війни та підкреслюється вплив на права людини масштабних атак росії на критично важливі об’єкти енергетичної інфраструктури, а також наступу Харківській області.

«У травні було зафіксовано найвищу місячну кількість жертв серед цивільного населення майже за рік, бойові дії цієї весни завдали жахливих втрат цивільному населенню, особливо в Харківській області та місті Харкові», – зазначила голова Моніторингової місії Даніель Белл.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За її словами, безперервні обстріли призвели до трагічної загибелі людей, переміщення населення та руйнування будівель і підприємств. Згідно з доповіддю, за три місяці весни було вбито щонайменше 436 цивільних українців, 1760 дістали поранення.

російська влада, зі свого боку, повідомила про випадки загибелі цивільних у Бєлгородській, Брянській і Курській областях, вказується в документі.

Спостерігачі ООН зафіксували використання російською армією потужних бомб і ракет, а також щонайменше п’ять випадків послідовних атак на одне й те саме місце – після прибуття туди служб з надзвичайних ситуацій.

Раніше ми писали, що Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) оголосив рішення по суті в першій міждержавній справі «України проти росії (щодо Криму)». Там визнали існування систематичних порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму з боку держави-агресорки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також нагадаємо, що судді Міжнародного кримінального суду (МКС) видали ордери на арешт секретаря Ради безпеки рф Сергія Шойгу та начальника Генерального штабу ЗС рф Валерія Герасимова.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Головне фото – світлина німецького DW

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності