Полеміка

ВСЯ ПРЕЗИДЕНТСЬКА РАТЬ або чому ПОРОШЕНКО надає перевагу курятині замість свинини?

У списку радників Порошенко і його Адміністрації – чотири представника «Нашої Ряби».
Вітчизняні ЗМІ отримали список консультантів глави держави та його дорадниками адміністрації. Інформація надана президентською канцелярією.
Згідно з отриманими даними, на Банковій працює майже чотири десятки експертів, розділених на п’ять груп:

– Штатні радники президента,
– Позаштатні радники президента,
– Позаштатні радники адміністрації президента,
– Позаштатні радники глави адміністрації президента,
– Позаштатні радники перших заступників голови адміністрації.

Радники перших заступників Глави адміністрації президента
На початку грудня з посади перших заступників глави Адміністрації президента були звільнені Юрій Косюк і Геннадій Зубко. Останній перейшов на роботу в уряд, а власник агрокомпанії «Миронівський хлібопродукт» (відома торгова марка «Наша ряба») сам став радником глави держави.

Тим не менш, список радників самих перших заступників керівника АП Бориса Ложкіна, наданий на запит ЗМІ Адміністрацією президента, актуальний і зараз.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У відповідності з цими даними, до початку грудня перші заступники Ложкіна – Косюк і Зубко – ділили на двох дев’ять позаштатних радників: Анну Власову, Сергія Савченка, Миколу Бедренка, Майю Ганелину, Олександра Гришка, Валерія Жижка, Сергія Іванова, В’ячеслава Сєвєрцева, Олега Ясинського. Всі вони маловідомі персони, про які не багато інформації у відкритих джерелах. При цьому кожен третій з них працював в структурах «Миронівського хлібопродукту».

• Олег Анатолійович Ясинський Експерт з тендерних закупівель. Згідно з інформацією з сайту «Миронівського хлібопродукту» в компанії він відповідав за технічне забезпечення тендерних процедур.

• Гришко Олександр Олегович
Людина з таким ім’ям також згадується на сайті «Миронівського хлібопродукту» як фахівець у тендерних закупівлях.

• Іванов Сергій Дмитрович
Глава правління компанії «Спектр». Входить до структури «Миронівського хлібопродукту».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

• Майя Ганеліна.  До роботи в президентській адміністрації Майя Ганеліна встигла спробувати себе в комерційному секторі і на держслужбі. Згідно з даними на особистій сторінці в мережі linkedin, її прихід в АП у липні цього року збігся за часом з появою в президентській канцелярії Юрія Косюка. Допомагати високопоставленим чиновникам Ганелиній не вперше. У 2010–2011 рр. вона консультувала віце-прем’єр-міністра (ім’я не вказано), забезпечуючи моніторинг виконання програм МВФ та реалізації портфеля СБ. Наприкінці нульових бізнесмен Дмитро Фірташ консолідував понад 50% акцій нафтогазовидобувного ЗАТ «Укрнадрасервіс». Ганеліна була прийнята туди на роботу в цей період. На Банкову вона перейшла з посади менеджера зі зв’язків з інвесторами компанії IskanderEnergy Ukraine Limited, що спеціалізується на нетрадиційних джерелах енергії. В Україні ця фірма працює з 2011 року і заявляла про плани інвестувати до $ 9 млн. у відновлення свердловин з видобутку метану вугільних пластів у Донецькій області.

• Сергій Павлович Савченко
Людина з таким ім’ям є власником сільськогосподарської компанії «Лан» у Вінницькій області. На виборах до місцевої облради в 2010 році він балотувався від Партії регіонів. На даний момент є позафракційним депутатом Вінницької обласної ради.

• Ганна Миколаївна Власова
Експерт з таким же ім’ям є засновником Школи HRM. Власова – кандидат економічних наук, магістр бізнес-освіти Університету економіки та права Екс-ан-Прованс-Марсель, (Франція). Має диплом з менеджменту Європейського Фонду Розвитку Менеджменту, брала участь у дослідженнях з управління людськими ресурсами з Лондонською Бізнес-Школою і в навчальних проектах під егідою Світового Банку та Фонду Держмайна України.

• Жижко Валерій Анатолійович
Людина з таким ПІБ є судовим експертом в Українському науково-дослідному інституті спеціальної техніки та судових експертиз СБУ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

• Микола Андрійович Бедренко
Немає даних.

• В’ячеслав Валерійович Сєвєрцев
Немає даних.

Радники Глави Адміністрації президента
У Бориса Ложкіна працюють шість позаштатних радників: Михайло Бейлін, Олександр Давтян, Олег Калашніков, Ігор Кононенко, Олексій Логвиненко, Дмитро Тимчук.

• Михайло Бейлін
Консультант з ефективності підприємств в юркомпанії «Астерс» (до 2008 року вона називалася ЮК «Шевченко, Дідковський і Партнери») ширше відомий як ресторатор. У числі його закладів: столичні ресторани «Dim Sum», «Глечик» та «Сом». Бейлін балотувався до парламенту за списком партії «Блок Петра Порошенка», проте 83-й номер виявився непрохідним. Зареєстрував дохід за 2013 в розмірі близько 2 млн. грн. Наприкінці нульових входив до Ради підприємців при Кабміні в статусі віце-президента Всеукраїнської рекламної асоціації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

• Олександр Давтян
Стан одного з найбагатших харків’ян, за даними Forbes, перевищує $ 60 млн. Свій основний дохід земляк Бориса Ложкіна заробляє на нерухомості. Цього року він йшов на парламентські вибори по 169-му округу від Блоку Порошенко, однак зняв свою кандидатуру за рішенням партії. П’ять років тому Давтян очолював обласну парторганізацію «Фронт змін».

• Олег Калашников
Партнер по бізнесу глави Адміністрації президента. Володіє харківською компанією Медтехніка», групою «Люксоптика». Нібито, в обох структурах є частка і у сім’ї Бориса Ложкіна. Задекларований дохід Калашникова в 2013 році склав 14 млн. грн.

• Ігор Кононенко
Один з давніх бізнес-партнерів президента, вони знайомі вже 30 років з часів служби в армії. У бізнесі Кононенко керував групою Петра Порошенка «Укрпромінвест», тепер його називають сірим кардиналом «Блоку Петра Порошенка» в парламенті. При цьому перший заступник глави найбільшої фракції (БПП) до обрання у Верховну Раду не був таким відомим широкій громадськості. Його минулий досвід у політиці був пов’язаний з посадою депутата у Київраді від Блоку Леоніда Черновецького, а після – від «Удару».

• Олексій Логвиненко
Харків’янин. У 1997–2000 рр. працював заступником голови Харківської облдержадміністрації. Потім до середини нульових займав пост голови наглядової ради ВАТ «Мегабанк». У 2006 році був обраний народним депутатом, пізніше увійшов до фракції партії «Батьківщина». Деякий час суміщав депутатство зі статусом радника губернатора Харківської області Арсена Авакова. У 2012 році покинув фракцію Тимошенко, щоб увійти до політради партії Наталії Королевської «Україна – вперед!». Два роки тому на засіданні Міжпарламентської комісії Верховної Ради України та Федеральних Зборів РФ Логвиненко заявляв, що кооперація двох країн у сфері високотехнологічного авіабудування – єдиний шанс для нашої країни відродити галузь.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

• Дмитро Тимчук
Військовий і політичний журналіст. Координатор групи «Інформаційний опір», що отримала широку популярність при висвітленні подій навколо анексії Криму та окупації Донбасу. Обраний народним депутатом від «Народного Фронту».
Радники Адміністрації президента
У цю групу входять вісім осіб: Микола Гайдай, Марія Горностай, Оксана Мовчан, Михайло Оболонський, Данило Пасько, Іван Хілобок, Ганна Чухай, Юрій Шкіль. У їх числі чимало молодих людей з західною освітою або досвідом роботи в міжнародних компаніях.

• Данило Пасько
З дипломом MBA Harvard Business School очолює Клуб випускників Гарварду в Україні. Пасько – затребуваний експерт для нинішньої влади. До того як почати консультувати Банкову, він керував групою радників при Мінекономрозвитку. Ще раніше був керуючим в компанії Horizon Capital. У число її засновників входила нинішній міністр фінансів України Наталія Яресько.

• Микола Гайдай
У радника адміністрації президента два дипломи про вищу освіту: University of South Carolina та Київського національного економічного університету. Експерт працював в офісах інвесткомпанії Millennium Capital і консалтингової фірми Roland Berger Strategy Consultants, яка розробляла для українського уряду стратегію розвитку морських портів. У його кар’єрі була і робота в Американській комерційній Службі Департаменту торгівлі США. Як радник міністра економрозвитку Павла Шеремети Гайдай брав участь у розробці стратегії дерегуляції економіки.

• Михайло Оболонський
Здобув освіту в Києво-Могилянській академії. Працював у компаніях Roland Berger Strategy Consultants та IT & T Consulting.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

• Іван Хілобок
Магістр міжнародної економіки та сертифікований міжнародний аудитор (АССА, Великобританія). Шість років працював у міжнародних аудиторських компаніях (PwC і KPMG). Балотувався до Київради від Демократичного альянсу на виборах цього року.

• Марія Горностай
Експерт спеціалізується на питаннях електронного урядування в держструктурах. Цим напрямком вона займалася і в адміністрації Віктора Януковича на посаді координатора впровадження реформ при президенті.

• Оксана Мовчан
Про цього фахівця інформації у відкритих джерелах мало. Відомо, що її повна тезка – Оксана Сергіївна Мовчан – два роки тому була призначена радником глави Київської міської адміністрації Олександра Попова. У цій ролі вона займалася питаннями залучення інвестицій для міста. В одному з інтерв’ю вона стверджувала, що в КМДА створено базу інвестпроектів, куди увійшло понад 2000 пропозицій на суму 130 млрд. грн.

• Анна Чухай
У минулому – аналітик фонду Ріната Ахметова «Ефективне управління». У 2000-х працювала економістом Інституту політичних досліджень та політичних консультацій. Спеціалізувалася на питаннях ЖКГ, реального і телекомунікаційного секторів економіки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

• Юрій Шкіль
Президент асоціації системних інтеграторів України Digital Ukraine з серпня 2014 року. Останні сім років працював в українському підрозділі Microsoft на посаді керівника департаменту по роботі з партнерами. До середини 2014 Microsoft Україна керував нинішній заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків.

Позаштатні радники президента
Позаштатні та штатні радники глави держави Петра Порошенка – відомі. Це публічні люди, їхні імена раніше були опубліковані на сайті Адміністрації президента. Вони також перераховуються у відповідях АП для ЗМІ. Нижче, ми наводимо цей список:
• Ольга Богомолець. Заслужений лікар України, громадський діяч. На парламентських виборах обрана народним депутатом, очолила парламентський комітет з питань охорони здоров’я.

• Олександр Домбровський. Екс-голова Вінницької облради. На парламентських виборах обраний народним депутатом.

• Сергій Куніцин. Екс-глава Севастопольської міськдержадміністрації, колишній прем’єр-міністр Криму. У 2014 році обраний народним депутатом VIII скликання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

• Юрій Луценко. Екс-міністр МВС. Обраний членом парламенту VIII скликання.

• Олег Медведєв. Політичний консультант.

• Ростислав Павленко. Політконсультант. Докторант НаУКМА, доцент кафедри політології.

• Микола Томенко. Екс-віце-прем’єр з гуманітарних питань. Депутат IV–$5III скликань Верховної Ради.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Штатні радники президента

• Юрій Бірюков. Бізнесмен, відомий волонтер, який створив групу «Крила Фенікса» для забезпечення українських військ в зоні АТО.

• Юрій Богуцький. В минулому: екс-міністр культури, заступник керівника Апарату Верховної Ради, заступник голови Секретаріату президента Віктора Ющенка, радник президента Януковича, глава Держкомрелігій.

• Володимир Горбулін. Екс-глава РНБО.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

• Руслан Демченко. Екс-заступ­ник міністра закордонних справ. Очолював Офіс (Службу державного протоколу і церемоніалу Секретаріату) президента Віктора Ющенка. Екс-посол України в Сербії і Чорногорії.

• Олег Махніцький. Виконував обов’язки екс-генпрокурора. Член партії «Свобода».

• Ігор Смешко. Екс-глава СБУ.

glavcom.ua

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version