Події

ЯК ПРАЦЮЄ КОНТРАБАНДА

Триває судовий процес над організаторами  700-метрового підземного тунелю в Ужгороді на кордоні зі Словаччиною проявляється  все  більше  цікавих деталей…

У суді можна почути ще багато цікавого. Але найцікавіше, що про хід справи, яка набула міжнародного розголосу, не повідомляють ні ЗМІ, ні громадськість, ні правоохоронці.

А між тим не все так просто: тунель з України до Словаччини рили в елітному районі, на околиці Ужгорода, де здебільшого живуть працівники СБУ  –  нинішні і колишні. З підземного гаража, через вхід в лаз з дому на ділянці, наданій… управлінням СБУ своєму працівникові.

«Тунель» знайшли словаки на своїй стороні. Була там якась приватна фірма, склади, стояв туалет, а під туалетом, точніше, його імітацією, і відкривався лаз підземної нори, що веде з України.

Довжина тунелю вражає. 480 метрів тунелю із загальної його протяжності пролягають на сло-вацькому боці і закінчуються в промисловому районі між селами Вишнє та Нижньо Нємецьке.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Всередині він зроблений у виг ляді труби, зафіксованої сучасними матеріалами, діаметром сантиметр ів 90. Людина крізь нору при бажанні пролізе. Товар по тунелю перевозила вагонетка, така, як у шахтах. Причепів до неї було 16. Працював підземний потяг на електриці.

Словаки в т унелі знайшли 13 000 блоків сигарет, відразу зробили заяву, що ці сигарети йшли по тунелю з України. Настала пауза: українська розвідка ніяк не могла «знайти» тунель на нашому боці. Приїхала розвідка зі Словаччини і допомогла колегам.

У «норі», вже української, знайшли кокаїн і п’ять паспортів афганців-нелегалів. Фахівці стверджують, що паспорти підкинули самі ж «есбеушники» для того щоб справа не забрали на розслідування із Закарпаття в іншу область.

Тунель знайшли ще в липні минулого року. Словацька влада постійно висвітлювала хід роз-

слідування зі свого боку, а українська – лиш ставила медійникам перепони.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загалом, як проходить процес, і чи проходить, взагалі, тяжко сказати. Відомо тільки, що обвинувачених незабаром після затримання відпустили на волю.

За матеріалами латвійських ЗМІ

 

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version