Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Яких українських абітурієнтів європейських ВНЗ не випускатимуть з країни? А що із особами з подвійним громадянством?

На сайті Держприкордонслужби України, цього понеділка, 8 серпня, з’явився опублікованим указ про обмеження виїзду чоловіків призовного віку, які поступили до ВНЗ в ЄС після 24.02.2022 р.

Після публікації  на інтернетканалі “МОЛНІЯ”, на сайті Держприкордонслужби України, інформація про обмеження виїзду за кордон студентів ВНЗ на навчання того ж дня була видалена, повідомляє канал.

Нагадаємо, що українці із подвійним громадянством не зможуть  тепер виїхати з країни.

Багато з українських чоловіків мігрантів у Польщі отримали громадянство сусідньої країни. Проте згідно з українськими законами чоловіки із подвійним громадянством не зможуть виїхати з країни без відповідного Указу Президента.

Офіційне тлумачення питання щодо виїзду за межі України чоловіків, які мають подвійне громадянство, для прикладу Польщі та України, надала Державна прикордонна служба України.
ВЛАСНИКИ УКРАЇНСЬКОГО ТА ІНОЗЕМНОГО ПАСПОРТА ВИЗНАЮТЬСЯ ГРОМАДЯНАМИ УКРАЇНИ
Українські прикордонники пояснили, що відповідно до норм чинного законодавства України подвійне громадянство в Україні не допускається. Йдеться саме про наявність в особи громадянства України, а також громадянства ще однієї або декількох країн.

Діючі норми права визначають, що у відносинах з Україною особа, яка має декілька громадянств, одне з яких – України, вважається громадянином України.

Тобто для того, щоб мати право виїзду за межі України чоловікам не достатньо пред’явити на кордоні іноземний паспорт.
ЯК УКРАЇНЦЯМ ІЗ ПОДВІЙНИМ ГРОМАДЯНСТВОМ ВИЇХАТИ ЗА МЕЖІ УКРАЇНИ
У прикордонному відомстві пояснили, що для того аби виїхати з України українські чоловіки, які мають подвійне громадянство повинні припинити українське громадянство.
На сьогодні підстави втрати та припинення громадянства України визначені у статтях 18 та 19 Закону України “Про громадянство”.
Зокрема, підставою для втрати громадянства України є добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття.
Добровільним набуттям громадянства іншої держави вважаються всі випадки, коли громадянин України для набуття громадянства іншої держави повинен був звертатися із заявою чи клопотанням про таке набуття відповідно до порядку, встановленого національним законодавством держави, громадянство якої набуто.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Державній прикордонній службі України нагадали, що у будь-якому випадку громадянство України офіційно припиняється для колишнього громадянина України в день видання відповідного указу Президента України.

Таким чином, українські чоловіки, які мають подвійне або множинне громадянство, одне з яких громадянство України, можуть використовувати для перетину державного кордону паспорт громадянина іншої країни виключно після видання Указу Президента України про втрату такими особами громадянства України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності