Фоторепортажі

Загадкове самоспалення українського вояка (фото, відео)

Учасник АТО Сергій Ульянов сьогодні вчинив невдалу спробу самоспалення поруч Міноборони України.

Голова організації ТО “Каховський плацдарм” Сергій Цигіпа написав у Facebook, що колишній боєць 73-го МЦСпП Сил спецоперацій Сергій Ульянов свідомо вибрав саме такий шлях “боротьби з військовим бюрократизмом”.

На відео видно, як чоловіка, вдягненого у військовий однострій спершу намагаються втримати двоє чоловіків у цивільному, але перший виривається від них, поливає себе на газоні з пластикової пляшки невідомою горючою речовиною, підпалює і спалахує, як ммолоскип. Але у цей момент військового штовхає, збиває з ніг і починає гасити вже інший чоловік в однострої та ще кілька чоловік у цивільному із вогнегасником у руках, який не зрозуміло звідки відразу у них з’явився.

Сергій Ульянов уже два роки через суд домагається визнання рівних із учасниками бойових дій прав добровольців.

Перед своєю акцією він розповів, що тривалий час добровольці не могли поспілкуватися з представниками Міноборони, минулого року навіть голодували під стінами відомства.

“Закінчилось все тим, що хлопців відправили як військовослужбовців на воєнно-лікарську комісію у госпіталь. Там нас списали за усіма старими болячками, у кого були контузії та інше”, – розповів Ульянов.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“За цей час командуючий силами спеціальної операції Луньов нас перевів незрозумілими указами в особисте розпорядження і після проходження ВЛК, мене за один день вкотре вигнали”, – додав він.

За словами чоловіка, з ним не розрахувались та навмисно не видали потрібних документів, хоча це незаконно.

“Я залишився у повітрі, навіть не можу стати на військовий облік. Просто не можу далі жити і нормально працювати та розвиватися. Мого бойового побратима взагалі звільнили без його відома, він також не отримав жодних документів”, – пожалівся Ульянов.

“А з приводу нашого командира, який вирішував моє питання, взагалі не смішно, адже його самого звільнили ще у 2016 році”, – додав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прес-офіцер командування Сил спеціальних операцій ЗСУ Олексій Нікіфоров зазначив, що Сергій Ульянов служив у комендантському взводі (підрозділі забезпечення) однієї з військових частин, але з 8 вересня 2017 року не є військовослужбовцем Збройних сил.

“Ульянов після звільнення зі служби вирішив позиватися до відомства. Два судових засідання він програв. Зараз йде судовий процес по третьому позову на котрий він систематично не з’являється”, – повідомив він.

“В червні він звернувся до гарячої лінії Міністерства оборони та попередив про акцію під будівлею оборонного відомства. Пізніше він зареєстрував в КМДА нову акцію самоспалення біля будівлі посольства США”, – написав Нікіфоров.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Речник Міноборони повідомив, що представники відомства долучилися до гасіння бійця. Більше про ситуацію представники міністерства скажуть на брифінгу.

У лікарні констатували, що Ульянов опіків не отримав і госпіталізації не потребує.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version