Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ЗАХІД: поліцейський в Дніпрі діяв в рамках закону, але ЧИ БУВ ПОПЕРЕДЖУВАЛЬНИЙ ПОСТРІЛ?

Другу добу, як уся Україна у соцмережах забула про війну і атаки москалями українських міст, де щодня десятками гинуть наші мирні співгромадяни, і сперечається щодо учорашнього випадку у Дніпрі, де п’яний член ОЗГ на дорогій машині “Ягуар” порушив ПДР, відмовився зупинитися на вимогу поліції, влаштував за підтримки дружини із поліцією бійку, в результаті якої був застрелений…
Виявляється, коли авто зупинилося на вимогу поліції, нетверезий водій почав демонстративно мінятися з пасажиркою (дружиною) місцями. Щоб показати поліціянтам, що це вона їхала за кермом твереза і таким чином пошити поліцейських у дурні.
Водій був із ознаками алкогольного, а, можливо, не тільки алкогольного, сп’яніння, не виконував вимоги поліціянтів, хамив.
Далі він поліз битися, поліція застосувала газовий балончик, але водій знову поліз битися.
Поліція застосувала табельну зброю, після чого порушник завмер. Назавжди.
Як видно на відео, зваливши з ніг чоловіка поліцейського і добивши його ногами, водій потім кинувся на допомогу своїй дружині, яка боролася з жінкою поліціянткою. Тож поліцейський чоловік, захищаючи колегу, тричі вистрілив навздогін водію із табельного пістолета…
Єдине правове питання, що може врятувати поліцейського, адже застосування зброї поліцією у таких випадках є нормую у всіх країнах, ЧИ БУВ ПОПЕРЕДЖУВАЛЬНИЙ ПЕРШИЙ ПОСТРІЛ? Адже на відео видно тільки, як поліцейський стріляє…
Відео тут: https://t.me/AndriyuKK/19906
Дане відео показує події тільки з одного ракурсу – ракурсу т.зв. потерпілих, що пояснює безліч коментарів у соцмережах “професорів громадської думки”, про “гнид поліцейських” і бідного водія із дружиною та дітьми в салоні.
А ось як виглядали після інциденту правоохоронці:
Але в мережі побутує й інша, правова думка:
“…Виникає запитання, а як же мали діяти поліціянти, щоб всі лишилися задоволені, але, щоб і законів було дотримано?
1. Відпустити п’яного знахабнілого водія-хама, який вважає себе господарем світу, побажати щасливої дороги і дати можливість когось завалити на дорозі?
2. Не застосовувати проти нього спецзасоби, а вести з ним світські бесіди і переконувати?
3. Чекати поки він завалить когось із поліцейських, бо порушникам можна все, а поліцейських в Україні, як відомо можна всім провокувати?
Що заважало порушникові виконати прості вимоги поліції, підтвердити свій не/алкостан сп’яніння, все самому зафіксувати і потім довести свою позицію в суді?
Але зауважте, що про це вже ніхто і ніде не говорить!
Всі обговорюють лише дії поліцейських.
Які можливо, запобігли іншій трагедії не дорозі із тим же п’яним водієм.
При цьому, будь така ситуація в США, Канаді, десь в ЄС, Китаї чи Австралії, легковик порушника відразу був би перетворений на решето кулями, а вже потім би поліція дивилися, хто був у салоні. І такі дії поліції там були б цілком виправданими…”

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності