Соціальні новини

Закрили дитячий психоневрологічний диспансер у Львові, – 1,8 тис. кв.м. елітної нерухомості у центрі

Під час сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про реорганізацію комунального закладу “Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер” шляхом приєднання його до комунального закладу “Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр”.

Про відповідне рішення повідомили у пресслужбі Львівської обласної державної адміністрації, наразі відкрите питання про розподіл штатів та перебування дітей в режимі денного стаціонару.

За словами т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько, єдиним шляхом, щоб Національна служба здоров’я побачила медичну послугу і змогла її оплатити – є приєднання диспансеру до медичної установи, яка має подібні види медичних послуг.

Зазначимо, питання реоранізації комунального закладу Львівської обласної ради “Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер” з’явилося ще два роки тому. Зокрема, у серпні 2018 року львів’яни виступали проти цього – створили електронну петицію, а у жовтні 2019 року люди протестували біля Львівської облради та заявляли, що реорганізація, насправді, – це ліквідація лікарні.

У той час, коли депутати цинічно розпинались про прагнення покращити умови для дітей з інвалідністю – в стаціонарі диспансеру перебували 36 особливих дітей. Маленькі пацієнти, очевидно, ще не знали, що уже віднині їм нікуди йти, адже в «Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі», до якого диспансер приєднали маклери з Винниченка, їм пропонують всього 5 ліжок. На сьогодні на обліку в диспансері перебувають 12,5 тисяч дітей з психічними вадами розвитку, з них 540 – дітки-аутисти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Отож незабаром буде продано елітну нерухомість в центрі Львова на балансі КЗ ЛОР «Львівський обласний психоневрологічний диспансер» якої перебуває комплекс будівель: вул. Драгоманова, 58, загальною площею 1076, 3 кв.м. та поліклінічне відділення з переходом за адресою вул. Коцюбинського, 36 загальною площею 720, 8 кв.м. та майже пів гектара землі. 

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version