Політика

Закулісні ігри. Як Порошенко переконував прийняти держбюджет

О 17:00 на засідання фракції Блоку Петра Порошенко приїхав президент і почав умовляти нардепів проголосувати за держбюджет на 2015 рік.

«Нам потрібно 150 голосів! У нас є 150 голосів», — голосно повторював Порошенко, пише УП.

Під час своєї промови глава держави був різкий і запропонував вийти з фракції тим, хто не віддасть свій голос за головний фінансовий законопроект країни. Тут же ця новина з’явилася на одному з українських сайтів, про що було повідомлено Порошенко.«Мені вже доповіли, що на «Українській правді» висить новина про те, що незгодні повинні піти! Встаньте, хто розповів про це пресі! Не соромтеся, будьте сміливіше, — президент зажадав від нардепів.

Один з депутатів розповів виданню, що буквально за 10 хвилин Порошенко зумів переконати всіх і чітко і аргументовано відповісти на всі питання. При цьому слова «дефолт» не звучало.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Він говорив, що якщо Рада не проголосує за законопроект про бюджет — країна не отримає грошей МВФ, і тоді на тлі того, що відбувається в країні будь-які суперечки стосовно податків і бюджету стануть иррелевантными, — розповідає член фракції БПП, який попросив не називати його прізвища.

Ще один член фракції Insider розповів, що після промови президента ніхто вже не ставив запитань, а всі принишкли, як миші. Навіть ті, хто раніше обурювався.

Народні депутати рано вранці 29 грудня прийняли держбюджет на 2015 рік. Законопроект підтримали 233 парламентарія.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version