Полеміка

Запорожці перевертаються у гробах, – новий фільм перетворив їх в ЛГБТ-товариство

Православні запорожці перевертаються у гробах, – новий фільм перетворив їх в ЛГБТ-товариство. Так минулої суботи, 18 липня, почали знімати короткометражну стрічку «Головна фортеця Січі» Євгенія Коршунова про гомосексуалізм в українському козацтві. Головну роль виконає квітер-модельєр Михайло Коптєв, який створив костюми для фільмів. Кінозйомки тривали один день.

В основі картини інцидент, що трапився в Запоріжжі в 2013 році. Тоді місцеві гомосексуали об’єднались в організацію «Гей-Форум-Січ», що, без сумніву, образило сучасних запорізьких козаків. Режисер Євгеній Коршунов впевнений, що історичним й культурним надбанням України, можуть користуватися всі охочі, незалежно від статі та сексуальної орієнтації. «Доводилося чути та читати, що за гомосексуальні зв’язки на Січі наказували (страчували, переважно на палі, – ред.). А раз за них карали, значить вони там були. І я вважаю неприпустимим, що ряд людей правих і традиційних поглядів намагається заборонити іншим громадянам України асоціювати себе з козаками», – розповів він у Bird in Flight.


За сюжетом, один з героїв фільму віддається гомосексуальному вченню, але наштовхується на ряд претензій і образ. Пізніше з’ясовується, що герой належить до певного таємного братства, що асоціює себе з козаками. Дізнавшись про конфлікт, спільнота вирішує помститися за образу.

Короткометражка «Головна фортеця Січі» – частина проекту Coming Out of Isolation 2.0, в рамках якої п’ять художників і художниць працюють з відеопроектами, висвітлюючи різні аспекти життя LGBT +. Це Яна Бачинська, Евген Коршунов, Олена Сіятовска, AntiGonna та Віталій Гавура. Організаторами проекту стали фонд «Ізоляція» та «КиївПрайд».

Фотографії команди фільму «Головна фортеця Січі»

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version