Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Завод з виробництва медичного кисню відновив роботу після поломки

Завод з виробництва медичного кисню відновив роботу після поломки, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі українського телеканалу. Під час несправностей ряд лікарень відчули брак кисню, але зараз проблем вже не очікується, зазначив глава МОЗ.

«Перед тим, як вони пішли на регламентні роботи, ми знайшли заміну кисню на той обсяг, який вони поставляли. Ми перестрахувалися. Але в цей час у нас зламався один завод на Західній Україні. І це було напружено, тому що деякі лікарні відчули –  може не вистачати кисню.. Була певна напружена ситуація, але цей завод на Західній Україні вже сьогодні відновив роботу. Тому думаю, що ми пройдемо (пік епідемії. – ред.) спокійно. Але ми повинні розуміти, що зростає споживання кисню. Є міста, які споживають по 50 тонн на добу. Минулого піку це було 10-12 тонн», — повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

Як повідомлялося, два основних виробника медичного кисню в Україні зупинилися на регламентний ремонт. Міністерство охорони здоров’я екстрено шукало альтернативні поставки.

Кабмін вирішив виділити гроші для забезпечення централізованої подачі кисню у ліжковий фонд закладів охорони здоров’я, що надають стаціонарну медичну допомогу інфікованим коронавірусом. Місцеві бюджети отримають на це 395 млн гривень.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності