Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Зупинити постачання бензину А-95 до України може уже в червні Білорусь…

Білоруська нафтова компанія поки не підтверджує постачання бензину марки А-95 для українських контрагентів на червень.
Про це ІА enkorr повідомили власники терм-контрактів на постачання бензину від БНК.

«Сьогодні нам сказали, що по А-95 постачань не буде зовсім. Тим часом по А-92 буде поставлений повний обсяг», – сказав співрозмовник enkorr, який побажав залишитися невідомим.

За його словами, причини такого рішення “невідомі” ))).

«Ми продовжуємо переговори. За нашими даними, Мозирський завод залитий бензином», – повідомив другий респондент на умовах анонімності. Він вважає, що в разі повної відмови від своїх контрактних зобов’язань по репутації надійного постачальника БНК буде завдано нищівного удару.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ми розуміємо, що ремонт, що обсяги можуть бути урізані, але щоб взагалі закрити відвантаження і повідомити про це за три дні до кінця місяця – це неприпустимо з будь-якої точки зору. У наступному році з ними просто ніхто не підпишеться», – запевняє співрозмовник enkorr, вважаючи, що такий демарш може стати приводом для введення обмежувальних заходів відносно постачань з Білорусі.

У Консалтинговій групі «А-95» вважають, що в разі припинення постачання бензину А-95 з Білорусі на ринку може утворитися дефіцит. За даними групи, середньомісячні постачання білоруського А-95 в 2021 році дорівнювали 55 тис. Т, що становить близько 50% ринку цієї марки.

«Брак 50% постачань не може пройти для ринку безслідно. Частково можна перекритися за рахунок Литви, але малоймовірно, що завод зможе поставити більше 10-15 тис. Т. Можна імпортувати по морю, але таких постачань давно ніхто не робив, невідома технічна можливість оперативно прийняти і вивантажити такий обсяг», – прокоментував директор« А-95 »Сергій Куюн.

Раніше повідомлялося про скорочення постачань дизельного палива і бензину в зв’язку з плановим ремонтом Мозирського НПЗ, а також внаслідок невизначеності з постачаннями нафти на «Нафтан» після відновлення американських санкцій. З цієї причини Мозирський НПЗ переніс початок ремонту з 15 травня на 1 червня. Імовірно ремонт триватиме один місяць, але, як показує практика, для повноцінного виходу на режим необхідно близько 1,5 місяця.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що днями Україна на знак солідарності з Європою припинила авіасполучення з Білоруссю.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності