Полеміка

Звільнений Слов’янськ проголосував за регіоналів

За результатами екзит-полу, проведеного Інститутом досліджень регіонального розвитку України, в 47 територіальному виборчому окрузі з центром в місті Слов’янськ Донецької області впевнено лідирує Політична партія «Опозиційний блок», яка набирає 36,3%.

Про це повідомило УНІАН, з посиланням на місцеве видання Славгород.

Друге місце у Партії «Блок Петра Порошенка», яка набирає 25,7%, повідомляє видання.
Далі йдуть такі партії: Комуністична партія України – 7,8%, Радикальна партія Олега Ляшка – 5,3%, Політична партія «Народний фронт» – 5,1%.

Кандидат від Політичної партії «Опозиційний блок» Солод Юрій Васильович впевнено перемагає в 47 мажоритарному окрузі Донецької області з 34,5% голосів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наступний за рівнем підтримки кандидат від Партії «Блок Петра Порошенка» Парасольок Олег В’ячеславович – 14,5%, за ним слідують самовисуванці Рибачук Валентин Леонідович з 13,3% голосів, Білогородскій Сергій Анатолійович – 6,5% і Смирнов Віктор Сергійович – 5, 7%.

Екзит-пол проводив Інститут досліджень регіонального розвитку України на виході з виборчих дільниць 26 жовтня 2014.
Опитування проводилося з моменту відкриття і до закриття дільниць з використанням покрокового методу відбору респондентів. Крок в опитуванні виборців коректувався залежно від активності голосування.

Станом на 20.00 у неділю, 26 жовтня, було опитано 2373 виборців по мажоритарним кандидатам і 2412 по партіях.

Статистична похибка не перевищує 1,5%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кому вигідний зрив виборів на Донбасі?

Важка ситуація, що склалася на сході України, призвела до того, що ряд округів, зокрема окупованих, не відкрилися для виборів. Ті ж комісії, які змогли набрати повний склад, працюють у важких, часто небезпечних умовах.
Луганська та Донецька області – єдині регіони, в яких колишні члени Партії Регіонів, змінивши «вивіску» на «Опозиційний блок», знову рвуться до влади.

На жаль, роки необмеженої влади в регіоні призвели до того, що ця політична сила залишила за собою потужний адмінресурс, яким вона безсоромно користувалася і намагається зробити це знову. Щоб взяти контроль над окружними та дільничними виборчими комісіями, була використана вся структура колишньої ПР, яка нікуди не поділася, а тільки змінила назву.

Дільничні виборчі комісії комплектуються за квотним принципом, в результаті жеребкування, відповідно в Центральній і окружній виборчих комісіях. Проте, в результаті персонального відбору кадрів в регіоні, ці квоти були розіграні таким чином, що більшість з них виявилися підконтрольними колишній Партії регіонів. Зокрема, така ситуація мала місце в окружній виборчій комісії сто тринадцятого округу (з центром у м Сватове Луганської області).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Головою комісії, квота ВО Свобода, стала Євгенія Василівна Яневич-Гавришева, яка разом з членом комісії Віталієм Пономарьовим, а також Ткачуком В’ячеславом Петровичем блокують роботу ОВК.

«Підтримка» роботи команди Яневич-Гавришевої йде напряму від людей одіозного О. Єфремова. Окружна виборча комісія відкрито працює на кандидата від «Опозиційного блоку» Валерія Голенко.

Дії керівництва та членів окружної комісії в даному випадку можна сміливо кваліфікувати як спробу зриву виборів на окремих виборчих дільницях, в інтересах однієї політичної сили і конкретних кандидатів-мажоритарників, мета яких – отримати найбільшу кількість голосів виборців і «провести» в Парламент кандидатів від «Опозиційного блоку «.
Саботується робота самої окружної комісії – за день до виборів в ОВК був оголошений загальний вихідний. Потім протягом дня блокувалося прийняття присяги членами ОВК, які були включені до складу комісії Центральною виборчою комісією згідно з постановою «Про зміни в складі ОВК». Секретарю ОВК було відмовлено в передачі документації, що, відповідно, також не дає йому можливості розпочати виконання своїх обов’язків.

За вказівкою голови ОВК по 113-му виборчому окрузі бланки протоколів дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчі дільниці видавалися з грубими порушеннями.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Так, бланки протоколів Білокуракинського району були передані не відповідним ДВК, а видані головою ОВК особисто одному з членів окружної комісії, який відвіз їх у невідомому напрямку.
Наслідки таких дій на території сто тринадцятого округу та Луганської області в цілому, можуть бути вельми плачевні. На

наших очах вкотре зневажається українське законодавство, розв’язуючи руки нечесним політикам для масштабних фальсифікацій, або зриву виборчого процесу в цілому регіоні.

Дмитро Снєгирьов,
співголова ГІ «Права справа»

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version