Події

Зима зненацька не застала

На Прикарпатті проблем у роботі систем і служб, які відповідають за життєзабезпечення області, немає. Про це голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Чуднов поінформував під час селекторної наради 17 грудня Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.
«Станом на сьогоднішній день, – зазначив Василь Михайлович, доповідаючи ситуацію в області Віце-прем’єру, – газотранспортна система, система електрозабезпечення, теплозабезпечення та водопостачання у нормі. Забезпечено стабільну роботу державних установ, об’єктів соціальної інфраструктури. Фактів відключення від теплопостачання не зафіксовано. Температура у приміщеннях закладів соціально-культурного призначення і житлового фонду відповідає нормам температурного режиму».
Зі слів голови ОДА, на сьогоднішній день усі дороги державного та місцевого значення, що пролягають через територію Прикарпаття, перебувають у проїжджому стані. В той же час, дорожні і рятувальні служби готові адекватно реагувати на можливе погіршення погодних умов. Для цього у готовності до застосування за призначенням перебувають 126 одиниць снігоочисної техніки, в тому числі 6 – на цілодобовому чергуванні, готові до розгортання 16 пересувних та 2 рухомих пунктів обігріву.
«Прикарпаття готове забезпечити комфортні, безпечні умови перебування для усіх гостей під час прийдешніх новорічно-різдвяних свят та канікул», – зауважив Василь Чуднов. З його слів, хоча у горах снігу багато, на гірськолижних курортах Прикарпаття, тим не менш, спокійно.
Разом з тим, як стверджує Василь Михайлович, не обійшлося і без проблем. Так, прикарпатські теплоенергетики сьогодні потребують додаткового ліміту природного газу у кількості 30 мільйонів метрів кубічних для того, щоб забезпечити нормальний температурний режим у оселях та на об’єктах соціально-культурного призначення до кінця року. Крім того, зберігається заборгованість з оплати праці працівників Облавтодору. За два місяці загальна сума заборгованості склала 8 мільйонів гривень.
У свою чергу в понеділок, 16 грудня, відбулася ще одна селекторна нарада – з питань стану соціальних виплат і надання соціальних послуг найбільш уразливим категоріям громадян. Проводила нараду Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. Ситуацію на Прикарпатті доповідала заступник голови Івано-Франківської ОДА Зінаїда Болюк.
«На сьогоднішній день, – зазначила Зінаїда Андріївна, – в Івано-Франківській області кошти на виплату державної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам перераховані у повному обсязі. 4,5 мільйони виплачено на дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Тож  заборгованості за цими виплатами немає». Нагадаємо, питанням захисту прав дитини на Прикарпатті приділяється особлива увага відповідно до поставлених Президентом України Віктором Януковичем завдань.
Що стосується видатків, пов’я­заних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в область надійшло 9,09 мільйонів гривень, які повністю освоєні. Також з державного бюджету виплачено одноразову допомогу інвалідам та непрацюючим особам на суму 193,7 тисяч гривень.
За словами Зінаїди Болюк, головною проблемою на сьогоднішній день є затримання на рахунках управління Держказначейства платежів на загальну суму 1,435 мільйона гривень, в тому числі 502,5 тисяч гривень – по спеціальному фонду на продукти харчування та медикаменти. На сьогоднішній день в області налічується 6 центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів та створено 5 відділень денного догляду. Робота щодо розширення мережі реабілітаційний установ і відділень денного догляду триває.
Гнат Шумлянський

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version