Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

“Єдність нації” не пройшла випробування коронавірусом, – сутички в областях проти прийому евакуйованих (відео)

Тернопіль, Львів чи Одеса: поки українці висувають здогадки, керівники областей відхрестилися від прийому евакуйованих із Китаю українців. Не відстають від них Харків та Полтава.

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Сопель відхрестився від звинувачення з боку представників Микулинецької громади щодо згоди на імовірне приймання евакуйованих з КНР громадян. Таку заяву він зробив 19 лютого на позачерговому засіданні XIII сесії обласної ради.

“Ніяких погоджень я не давав… 13 лютого обласне управління охорони здоров’я дало відповідь, що на даний час у зв’язку з реорганізацією санаторних закладів немає можливості розміщення з метою ізоляції громадян, які прибули з території КНР”, — зазначив керівник ОДА.86857583_2465699750347053_8657979617136607232_o

Одеське видання «Думська» пише, що евакуйованих українців не розмістять в Одеському військовому госпіталі, чи Лермонтовському клінічному санаторії чи на військовій базі в селищі Затока. Такі заяви зробило керівництво цих закладів.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Низка ЗМІ поширили інформацію, що літак з Уханя прибуде до Львова. Директор Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько заявив, що в інфекційній лікарні Львова та в госпіталі ветеранів у Винниках є умови для прийому евакуйованих громадян, а екс-керівники області стверджують, що у Києві потай розглядають варіант розміщення в області українців з Китаю. При цьому губернатор Максим Козицький запевняє, що їх везуть не до Львова. Крім того, мер Львова Андрій Садовий повідомив, що розмовляв із міністром МОЗ Зоряною Скалецькою і запевнив, що ніхто українців на Львівщину не евакуйовує.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕЗдавати у концесію державні лікарні та університети, – чергове ноу-хау Кабміну

Подібна ситуація склалася і Харківській, Полтавській  та Київській областях.

Ситуація схожа на часи Євройдану: блокпости на Тернопільщині, перериті дороги на Львівщині, сутички із поліцією на Полтавщині…

Так люди загородили машинами та шинами проїзд до шпиталю у Винниках під Львовом, бо бояться, що саме сюди привезуть евакуйованих із Китаю українців. Перекопують шляхи під’їзду транспорту і т. ін..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У селищі Нові Санжари Полтавської області силовики намагаються за допомогою важкої військової техніки прибрати з проїжджої частини автомобілі протестувальників проти розміщення евакуйованих з Уханя українців.
Зазначається, що в селищі перебувають багато силовиків у повній екіпіровці і БТР для придушення протестів.
Президент Володимир Зеленський заявив, що це деякі політичні сили підбурюють людей перекривати дороги у зв’язку із нібито неналежними заходами протидії коронавірусу Covid-19 в Україні, та пригрозив їм:  “А з приводу цих політичних “товарищей” хочу вам сказати правду: Якщо будете перекривати дороги і підбурювати людей, ми привеземо всіх наших громадян – а ми обов’язково їх привеземо додому, тому що це наш обов’язок, конституційний, та й просто людський – я особисто привезу наших громадян в Кончу-Заспу в їхні особняки!

За словами Зеленського, деякі ЗМІ розповсюдили дезінформацію, що українців евакуюють з Китаю “кудись не туди, і не все для цього готове”. “Є декілька варіантів і ми повністю готові”, – відповів на це він.

Президент наголосив, що ситуація із вірусною загрозою перебуває під “повним контролем” української влади.

Інші деталі він не пояснив.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 20 лютого у Харкові приземлився літак з евакуйованими із Китаю українцями та іноземцями. Лайнер буде розміщено на ізольованій стоянці. А усіх прибулих осіб переведуть під карантин у медичному центрі Нацгвардії у селищі Нові Санжари (Полтавська область).

Український літак вивіз із Уханя 48 українців і 29 іноземців – громадян десяти країн: Ізраїлю, Казахстану, Норвегії, Чорногорії, Аргентини, Панами, Коста-Ріки, Домінікани, Еквадору та Іспанії.

У цей же час СБУ вживає невідкладних заходів із встановлення обставин розсилання нібито від імені Міністерства охорони здоров’я листів з фейковою інформацією про начебто виявлення в Україні вірусу COVID-19. Наразі фахівці Служби безпеки України досліджують телекомунікаційне обладнання МОЗ для з’ясування всіх обставин інциденту. Уже з’ясовано, що фейковий лист був розісланий з використанням одного з іноземних сервісів поштових повідомлень з підміною адреси відправника.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності