Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Від грипу в Україні померло більше людей ніж у Китаї від коронавірусу (%)

Лише за останній тиждень в Україні десятеро людей померли від ускладнень грипу. Загалом на ГРВІ захворіли 245 055 осіб.

Станом на 19 лютого: 38 людей померли від ускладнень грипу в Україні з початку епідсезону (перша смерть була зафіксована 31 грудня). 97986787654786876

Тож виходить, що у відсотковому співвідношенні від грипу в Україні померло більше людей ніж у Китаї від коронавірусу.

За останній тиждень від грипу померли 10 людей, повідомили у МОЗ. Усі пацієнти не були вакциновані. Наразі епідемії немає, однак кількість хворих лише зростає.

Центр громадського здоров’я наголошує, що в Україні є вакцина, тому можна робити щеплення. Втім, з 1 жовтня від грипу вакцинувалися лише 237 120 людини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомляє Центр громадського здоров’я України, захворюваність на грип та ГРВІ в Україні перевищила епідемічний поріг на 55,6% й має середню інтенсивність. 

Нагадаємо: 

  • 13 січня пресслужба Центру громадського здоров’я при Міністерстві здоров’я підтвердила смерть породіллі від ускладнень грипу типу А. Дитину вдалося врятувати за допомогою кесаревого розтину.
  • 3 січня померла 55-річна жінка, яка звернулася по медичну допомогу лише на 10-й день хвороби.
  • Також було повідомлення від Житомирського лабораторного центру про смерть 6-річної дівчинки. Ймовірно, від ускладнень грипу.
  • 21 січня стало відомо про ще одну смерть від «свинячого» грипу 49-річної жінки на Житомирщині. До лікарів жінка звернулася наступного дня, як захворіла і тиждень лежала в лікарні. Померла людина від ускладнень грипу – вірусної пневмонії.
  • 23 січня на Рівненщині від грипу помер 50-річний чоловік, який 10 днів перебував у відділенні інтенсивної терапії.

Що відомо про грип А (H1N1)?

Його називають «свинячим грипом». Це вкрай інфекційне гостре респіраторне захворювання свиней та людей, що викликається одним з декількох вірусів свинячого грипу А. Вірус розповсюджується повітряно-крапельним шляхом, при прямому та непрямому контакті. Як правило, клінічні симптоми вірусу схожі з симптомами сезонного грипу.

Але клінічна картина варіюється в широких межах – від безсимптомної інфекції до важкої пневмонії з летальними наслідками.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності