Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Ми є свідками відродження єврейського життя в Україні, – Ложкін на Kyiv Jewish Forum 2020

У столиці України впродовж останніх двох днів,  8-9 вересня, в режимі онлайн відбувся Kyiv Jewish Forum 2020, організований Єврейської конфедерації України у партнерстві з Jerusalem Post, який відкрив президент Єврейської конфедерації України Борис Ложкін, колишній глава Адміністрації Президента часів Порошенка.

На момент здобуття незалежності в 1991 році в Україні залишалося дуже мало євреїв, процвітав антисемітизм, і багато хто сумнівався, що в єврейського життя взагалі є майбутнє. Але в останні кілька років ми є свідками справжнього відродження єврейського життя в Україні.

Про це заявив президент Єврейської конфедерації України Борис Ложкін, відкриваючи Kyiv Jewish Forum 2020.

Деякі з вас можуть поставити собі питання, чому Україна організовує такий загальносвітовий єврейський захід. Відповідь дуже проста: протягом століть наша країна була одним з найяскравіших і найбільших центрів єврейського життя у світі, а українські євреї розселилися по всій земній кулі“, – сказав Ложкін.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, євреям України довелося пережити багато страшних випробувань – тисячі погромів, Голодомор і Голокост, слідом за якими прийшла радянська антисемітська політика стосовно тих, кого ще не було знищено.

Він також нагадав, що саме в Україні зародився і розвивався рух хасидів, родом з України походять сім’ї таких найбільших представників єврейського світу, як Голда Меїр, Серж Генсбур, Боб Ділан, Дастін Хоффман, Ісаак Стерн, Стівен Спілберг, Зигмунд Фрейд і багато інших.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як запобігти антисемітизму і боротися з ним? Яке майбутнє у американо-ізраїльських відносин? Яким має бути майбутнє юдаїзму? Як ми повинні увічнити пам’ять жертв Голокосту? Це лише частина питань, які ми розглянемо протягом найближчих двох днів“, – сказав Ложкін.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності