Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Україна вже відмовляла Ізраїлю у поверненні останків рабі Нахмана з Умані, – а тепер?

Верховний суд Ізраїлю зобов’язав уряд прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу, а також Єврейське агентство відповісти на петицію і пояснити, чому влада країни не працює над поверненням останків відомого цадика рабі Нахмана з Умані, але чи захоче цього президент Зеленський зі своїм прем’єром Шмигалем, як це вже колись було?

Петицію за допомогою адвоката подав Шарон Шельцер, який є послідовником брацлавського хасидизму, повідомляє Jewishpress.com.

Автор петиції також просить Верховний суд провести термінове слухання з цього питання, адже паломництво брацлавських хасидів до Умані, де розташована могила відомого рабина, залишається під питанням через карантинні обмеження. Слухання, на думку укладачів документа, повинно пройти якомога швидше, щоб перепоховати цадика до святкування Рош га-Шана.

У петиції згадуються випадки, коли Ізраїль повертав на батьківщину останки видатних особистостей, а також спроби ізраїльської влади повернути рабі Нахмана.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Новий рік за іудейським календарем хасиди всього світу зустрічатимуть у період з 29 вересня по 1 жовтня. Щорічні культові заходи з нагоди Рош га-Шана відбуваються на могилі цадика Нахмана в Умані та в приміщенні місцевої синагоги, куди в цей час з’їжджаються тисячі хасидів.

Нагадаємо, у серпні Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю закликало офіційний Київ повністю заборонити в’їзд до країни паломників на святкування Рош Ха-Шана в Умані через епідемію коронавірусу. До цього не їхати на паломництво в Умань закликав посол Ізраїлю в Україні Йоель Ліон: «Тора наказує нам залишатися якомога далі від небезпеки», – нагадав він.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко закликав президента Зеленського втрутитись у ситуацію із паломництвом хасидів під час пандемії. А міський голова Умані заявив про готовність заблокувати в’їзди до міста у разі масового приїзду прочан-хасидів, але, як повідомило видання “Голос України” паломники-хасиди, нікого не питаючи, уже почали прибувати до Умані.

ТАКОЖ ДО ТЕМИЗа всяку ціну місцеві вибори цьогоріч хочуть скасувати, – Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що 6 листопада 2017 року представники Уряду Ізраїлю вже зверталися до України з проханням передати Ізраїлю для перепоховання праху рабі Нахмана в Єрусалимі, але українські євреї в уряді тодішнього президента України і під-диякона УПЦ МП Петра Порошенка не побажали задовільнити прохання МЗС Ізраїлю.

Ще раніше ВО “Свобода” на чолі з її лідером Олегом Тягнибоком, якого називають вихідцем із впливового єврейського роду, що свого часу перейшов у християнство, також вимагали передачі праху рабі Нахмана для перезахоронення Ізраїлю, мотивуючи це тим, що перебування мощей цадіка в українській Умані багато ким може бути використано для міжетнічних, національних та релігійних провокацій…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності