Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Тернопіль слідом за Франківськом сказав “ні” червоній зоні

Місцева адміністрація Тернополя та підприємці будуть разом боротися про свавілля столичних чиновників

У Тернополі, сьогодні, 7 вересня відбулася онлайн-нарада міського голови Тернополя Сергія Надала з місцевими підприємцями. Бізнесмени розповіли, що закриваючи робочі місця втратять джерела надходження, а зрештою весь бізнес. У свою чергу наймані працівники втратять робочі місця, а бюджет – податкові надходження. 

Київ вже раз обдурив підприємців

«Київ знову хоче відправити нас, як мінімум, на двотижневий карантин, абсолютно не переймається нашою долею. У березні уряд пообіцяв відшкодування для підприємців, проте тих грошей ми так і не дочекались. Ситуація повторюється. Але нас вже не обдуриш», – заявили підприємці під час наради.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Мерія буде захищати підприємців

Міський голова Тернополя підтримав підприємців у бажанні працювати і запевнив, що мерія буде їх захищати.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Мер і депутати оскаржуватимуть у суді внесення Івано-Франківська до “червоної зони”

Поліція не має права закривати підприємства, лише складати протоколи. Ми готові допомогти у юридичному супроводі таких випадків. У той же час підприємці повинні звернути увагу на жорстке дотримання рекомендацій МОЗу при продовжені роботи у таких умовах”, – наголосив Сергій Надал.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Місцева влада повністю на боці підприємців. Адже, знищуючи ваш бізнес, центральна влада знищує економіку Тернополя. Знищує Тернопіль. З нашого боку організований позов до Кабінету Міністрів щодо неконституційності заборони на ведення підприємницької діяльності. Ніхто не має права забирати у людей право на працю. Також, якщо підприємців штрафуватимуть через те, що вони працюють під час карантину – звертайтеся до суду. Міська рада вам допоможе», – запевнив Сергій Надал.

Суди проти Уряду

Також готують три позови до суду щодо неконституційності рішення Уряду про закриття міст: від міськради, від КП та суб’єкту господарювання, який зазнав збитків.

Лише збитки від зупинки електротранспорту на час карантину – це 50 млн грн. Якщо не буде податків, як ми утримуватимемо лікарні? Системи компенсацій від держави не спостерігаємо. Тому не бачу іншого виходу, окрім як продовжити працювати, дотримуючись вимог“, – додав мер.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Звернення до уряду та Укрзалізниці

Також на зустрічі було прийнято рішення звернутися до Уряду щодо дозволу роботи підприємницької діяльності у Тернополі, навіть коли місто у червоній зоні, з дотриманням усіх карантинних вимог – дезінфекція, маски, дотримання дистанції. Також під час наради було вирішено прийняти звернення до Укрзалізниці про продаж квитків зі станції Тернопіль та, щоб пасажири мали змогу не тільки вийти у потязі в Тернополі, а й зайти у нього.

Натомість, у Теребовлі чиновники втекли від підприємців

“Ми не маємо за що жити”: підприємці вийшли на мітинг у “червоній” Теребовлі Тернопільської області. Вони просили дозволити працювати ринкам у “червоній” зоні карантину. Підприємці влаштували мітинг біля стін районної державної адміністрації

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Протестанти чекали, що представники влади вийду до них і підтримають їхні вимоги. Натомість жоден з районних чиновників до підприємців не вийшов. Лише погодилися прийняти звернення підприємців.

Нагадаємо

Міський голова Тернополя Сергій Надал у п’ятницю, 4 серпня, сказав, що не зважаючи на “червону” зону, школи та дитячі садки Тернополя не закриватимуть на карантин. Без змін їздитиме й громадський транспорт, але з таблицями “спецперевезення”.

За словами Надала, заклади громадського харчування, розважальні, спортивні та культурні центри можуть працювати з дотриманням карантинних вимог, але тільки до 23 години.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також, нещодавно ЗМІ повідомляли, що у мера Тернополя діагностували COVID-19.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності