Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Мер і депутати оскаржуватимуть у суді внесення Івано-Франківська до “червоної зони”

Сьогодні, 31 серпня, на засіданні позачергової сесії франківської міськради депутати звернулися до президента України та міністра охорони здоров‘я.

Обранці просять скасувати рішення про віднесення Івано-Франківська до «червоної зони» карантину.

Звернення до Володимира Зеленського та Максима Степанова зачитав депутат від БПП Сергій Палійчук:

«Івано-Франківськ було віднесено у «червону зону», що створило напругу серед мешканців. Це рішення порушує конституційні права франківців. Вивчаючи дані щодо поширення коронавірусу та зонування, хочемо зауважити, що показник заповненості ліжкомісць у лікарнях не може бути об’єктивним. Адже лікарні Івано-Франківська приймають людей і з району, і навіть з інших областей. Ми, депутати, просимо у найкоротший термін скасувати рішення ТЕБ і НС про внесення Івано-Франківська у «червону зону»”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Також депутати хочуть, аби методику встановлення карантину переглянули так, щоб зберегти права та свободи громадян.

«Це несправедливо, за таким поділом Коломия, Калуш, Івано-Франківськ завжди будуть у «червоній зоні», бо у нас завжди буде лікуватися велика кількість людей. Визначені показники не відповідають здоровому глузду», – каже міський голова Руслан Марцінків.

Крім того, міськрада планує оскаржувати рішення про «червоний» Івано-Франківськ в окружному Київському суді.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності