Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Турецька розвідка заявила про затримання в Одесі курдського терориста…

Турецька розвідка заявила про успішне проведення операції із затримання «особливо небезпечного терориста», члена Робочої партії Курдистану Ісу Озера, який перебував у Одесі.

Його вже доставили в Стамбул 10 вересня, повідомляє турецька ІА «Анадолу».

У Національній розвідувальній організації Туреччини (MIT) зазначили, що Озер втік з країни, коли був виданий ордер на його арешт. Спецслужба встановила, що він переховувався в Одесі і вів терористичну діяльність з України.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він був у базі розшуку Інтерполу за звинуваченням у «членстві в збройній терористичній організації», «пропаганді терористичної організації» і «фальсифікації офіційних документів».

У п’ятницю, 11 вересня, його доставили до зали суду.

Видання пише, що Озер став членом Робочої партії Курдистану, яку США і ЄС внесли до списку терористичних організацій, у 1996 році. відзначається, що він був членом функціонуючої в Румунії асоціації, близької до РКК. Потім терориста депортували з цієї країни після того, як він провів деякий час в ув’язненні за вимагання грошей у їх мешканців громадян Туреччини.

У 2012 році Озер був затриманий у межах операції проти РКК в турецькій провінції Агри. У 2014 році випущений на свободу. Згодом влада знову видала ордер на його арешт, після чого терорист залишив країну нелегальним способом.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності