Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Питання зведення мечеті у центрі Києва при допомозі Посольства Туреччини фактично вирішене

Обговорення дизайну мечеті, будівництво якої планується в Києві, триває. У той же час питання місця її зведення в більшій мірі вирішене. Мечеть планується побудувати в місці, розташованому в центрі Києва, а більше деталей з’явиться в найближчі місяці.

Україна – це дім для значної кількості мусульман, включаючи, звичайно, кримських татар. Особливо після 2014 року ми бачимо, що багато кримських татар повинні були переїхати, і в Києві мешкає значна спільнота. До нас (Туреччини, – ред.) звернулися з проханням про співпрацю і допомогу Україні та її мусульманському співтовариству збудувати мечеть в Києві. Питання землі в більшій мірі вирішене. Обговорення дизайну зараз триває“, – повідомляє посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере. Він додав, що після того, як ця фаза обговорення дизайну закінчиться, буде можливість запустити офіційні процедури затвердження.

У Києва дуже красивий пейзаж, це дуже гарне місто, і я абсолютно переконаний, що цей проект принесе особливе, унікальне доповнення красі Києва, його багатим контурам і вигляду, – підкреслив посол.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, мечеть планується побудувати в місці, розташованому в центрі Києва, а більше деталей з’явиться в найближчі місяці.

Нагадаємо, що недавно муфтій Духовного управління мусульман України Саїд Ісмагілов звернувся до Київського міського голови Віталія Кличка з пропозицією про перейменування однієї з вулиць столиці на честь Джохара Дудаєва.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності