Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

$1,5 млрд. від Світового банку… на зарплату українським держслужбовцям, ну і вчителям теж перепаде щось

Світовий банк щомісяця надаватиме Україні в середньому по $200 млн для оплати праці держслужбовців і вчителів, загалом на це передбачено $1,5 млрд.

Про це повідомив заступник міністра фінансів України Роман Єрмоличев.

Він запевнив, що Мінфін постійно шукає альтернативні джерела фінансування потреб держави. В тому числі й на підтримку освіти. “Тому вже зараз разом з іншими органами влади готуємо спільний зі Світовим банком проєкт “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні”. Обсяг оголошеної допомоги становитиме $1,5 млрд”, – розповів посадовець.

Він уточнив, що у межах проєкту передбачене відшкодування видатків державного бюджету, здійснених для оплати праці працівників держорганів, а також заробітної плати вчителям закладів загальної середньої освіти. В середньому Світовий банк відшкодовуватиме по $200 млн щомісяця.

“Підтримка міжнародних партнерів, безперечно, є вкрай важливою зараз. Очікуємо, що донорські кошти посилять спроможність українського бюджету, а отже, сприятимуть наближенню нашої перемоги”, – наголосив Єрмоличев.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також він звернув увагу на те, що, за даними Державної казначейської служби України, станом на 1 квітня в 1444 місцевих бюджетах виникли залишки освітньої субвенції в обсязі 7,5 млрд грн, а також у 1202 місцевих бюджетах акумульовано 242 млн грн субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки людям з особливими освітніми потребами. “Це — також ресурс, який має посилити спроможність органів місцевого самоврядування у частині фінансування освіти”, – підсумував заступник міністра фінансів.

Як повідомлялося, Міністерство освіти і науки та організація Save the Children розроблять дорожню карту з відновлення освітньої інфраструктури в Україні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності