Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

1 ТРАВНЯ – НОВІ ТАРИФИ

1 травня в цьому році не тільки День трудящих, а й день нових тарифів. Так, вже цього місяця зростають тарифи на холодну і гарячу воду, тепло, пошту і автоцивілку.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, ухвалила рішення підвищити тарифи на опалення, гарячу і холодну воду.

ЖКГ-тарифи зростуть у середньому на 67%

В останній день березня Нацкомісія з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг ухвалила рішення підвищити тарифи на опалення, гарячу і холодну воду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Так, якщо в квартирі встановлені лічильники тепла, то новий тариф виростить на 71% і складе 642,09 грн/Гкал (було 374,50 грн/ГКал), без лічильників тариф виростить до 16,42 грн/м² / міс (було 9,58 грн).
Плата за опалення буде нараховуватися тільки в опалювальний сезон.

Новий тариф на гарячу воду становитиме: 40,92 грн/м³ для квартир з полотенцесушителем (+ 57,8% до діючого тарифу) і 38,02 грн/м³, якщо полотенцесушителей немає (+ 56,9% до діючого тарифу).

Тарифи ж на холодну воду зростуть в залежності від регіону. Максимальні тарифи на воду будуть встановлені у Київській, Закарпатській та Кіровоградській областях – від 10 грн за куб. м, в столиці – від 6 до 8 грн за куб. м, а найменші – у Вінницькій та Донецькій обл. – Від 4 до 6 грн за куб. м.

Послуги пошти додадуть у ціні

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З 1 травня на 19,5% подорожчає і пошта. Зростання тарифів пошириться на пересилання письмової кореспонденції в межах України, зокрема на пересилання простих поштових карток, листів, бандеролей та рекомендованих відправлень.

Як пояснили в Нацкомісії з регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, причинами підвищення тарифів на послуги «Укрпошти» є зростання собівартості послуг, зокрема зростання цін на паливно-мастильні матеріали, електроенергію, ставки орендної плати і так далі.

Поліси подорожчають, а відшкодування при ДТП залишиться колишнім

З 1 травня доведеться розщедритися і автолюбителям – на 25% подорожчають поліси обов’язкового страхування цивільної відповідальності водіїв. Причина – інфляція.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При цьому обсяг страхвиплат потерпілому при ДТП з вини застрахованого залишиться колишнім: 50 тис. грн за «залізо», до 100 тис. грн – за шкоду здоров’ю потерпілого.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності