Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

1 жовтня в Україні змінилися правила продажу алкогольних напоїв

Від сьогодні, 1 жовтня, в Україні змінилися правила продажу алкогольних напоїв, продавці тепер мають вказувати у чеках акцизні коди пляшок (цифрове значення штрихкоду марки акцизного податку).

Відповідні зміни були запроваджені наказом Мінфіну №329 від 8 червня. Акцизні коди будуть вводитись вручну або скануватись, код вказують під час продажу пляшки чи її відкриття. В останньому випадку (якщо спиртне продають на розлив чи під час приготування коктейлів), акцизний код вводиться один раз – під час відкоркування нової пляшки.

Якщо алкогольні напої мають марки без штрихкоду, їх можна продавати без його зазначення, але потрібно зберігати спиртне в оригінальній тарі.

Як повідомлялось, уряд вирішив підняти ціни на алкоголь. За рік в Україні значно підвищилися ціни на вітчизняні сигарети і алкогольні напої. Найбільше подорожчали тютюнові вироби, а серед алкогольної продукції зафіксували зростання цін на пиво, горілку і столові вина.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності