Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

100-й ДЕНЬ 8-року війни, яка триває століттями…

Україна обороняється вже сто днів: п’ятниця, 3 червня — 100-та доба від початку повномасштабного вторгнення Росії на українську територію.

Коротко про головне:

  • У центральній частині Сєвєродонецька продовжуються бої
  • Окупанти провели безуспішні штурмові дії в районі Врубівки (Бахмутський напрямок), Метьолкіного та Білогорівки (Сєвєродонецький напрямок)
  • Лисичанськ зруйновано на 60%, комунікації та зв’язок у місті відсутні
  • За 100 днів вторгнення країни ЄС прийняли 5,3 млн. біженців з України, 2,3 млн. вже повернулися додому
  • Українські військові вже розпочали навчання роботі з американськими РСЗВ HIMARS — ЗМІ

Карта бойових дій:

20:22 Іноземний легіон прибув до Сєверодонецька на допомогу українським військовим — ОВА

До Сєвєродонецька на допомогу українським військовим прибули бійці іноземного легіону. Про це йдеться у повідомленні Луганської ОВА.

«Луганській області допомагає весь світ. Іноземний легіон зайшов до Сєверодонецька. Бої за місто продовжуються», — йдеться у повідомленні ОВА у Facebook.

19:28 Окупанти штурмували Сєвєродонецьк і безуспішно намагалися наступати на Лисичанськ — Генштаб

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію в Україні станом на 18:00 п’ятниці, 3 червня, на 100-й день з початку повномасштабного вторгнення Росії:

з 1 червня підрозділи білоруської армії розпочали бойову підготовку на полігоні Вижловичі у Брестській області. Загроза ракетних ударів з Білорусі зберігається;
на Сіверському напрямку окупанти завдали авіаудару по району Краснопілля Сумської області та обстріляли з міномета район села Михальчина-Слобода Чернігівської області;
на Слобожанському напрямку основні зусилля росіян зосереджені на тому, щоб стримати просування захисників України у напрямку кордону. Окупанти продовжували обстрілювати позиції Сил оборони, використовуючи авіацію, ствольну артилерію, РСЗВ, міномети і танки. Ворог продовжує заходи логістичного забезпечення та посилення своїх угруповань військ;
на Харківському напрямку окупанти знищують цивільні об’єкти в Харкові, завдали авіаудару по позиціях українських військ у районі населених пунктів Слатине та Дементіївка з вертольотів Мі-8;
на Слов’янському напрямку росіяни готувалися відновити наступ і зосередили до 20 БТГ. Окупанти намагалися наступати в напрямку Барвінкового та Святогірська, щоб покращити тактичне положення, успіху не мали;
на Донецькому напрямку основні зусилля ворога зосереджені в районі Сєвєродонецька. Росіяни проводили штурм у житлових районах східної частини міста під прикриттям артилерійського вогню. Противник має частковий успіх, тривають активні бої;
росіяни безуспішно вели наступ у напрямках Бахмута, Соледара та Лисичанська, відійшли на раніше зайняті позиції. Окупанти намагалися взяти під контроль ділянку лівого берега Сіверського Дінця та створити умови для форсування річки;
на Лиманському напрямку окупанти обстріляли з реактивної та ствольної артилерії райони населених пунктів Щурове та Брусівка;
на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог не вів активних бойових дій, обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Пісків, Миколаївки, Полтавки та Покровського;
на Південнобузькому напрямку противник обороняється, на окремих напрямках намагається повернути втрачені позиції, продовжує артилерійські обстріли;
на тимчасово окупованих територіях на Донеччині триває примусова мобілізація місцевих жителів. Окупанти погрожують кримінальною відповідальністю та намагаються поповнити втрати;
за даними Генштабу, командування російських військ намагається активізувати діяльність ДРГ на території України, набирає і готує для цього найманців — переважно людей з Донецької та Луганської областей, які добре розмовляють українською.

19:08 Розмінування потребує понад 30 мільйонів гектарів території України — Шмигаль

«Это только начальные оценки. Сейчас наши спасатели провели разминирование 2,7 млн гектаров. Планируем привлекать как можно больше международных партнеров, чтобы ускорить процесс», — сказал глава правительства.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

18:46 Посол розповів, коли Україна може отримати першу тяжку зброю від Німеччини

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що наша країна отримає першу зброю від Берліна не раніше кінця червня.

В інтерв’ю телеканалу ZDF у п’ятницю, 3 червня, дипломат наголосив, що на 100-й день повномасштабної війни Україна досі не отримала жодної важкої техніки з Німеччини. На його думку, Київ не почне отримувати німецьку зброю до кінця червня.

18:31 Війська РФ повертають маріупольців до міста, щоб створити «живий щит» перед контрнаступом ЗСУ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Місто закрито. З міста майже немає можливості виїхати у бік України. У місті залишається понад 100 тисяч населення. Вони як у мишоловку залучають місцеве населення: приїжджайте, подивіться. І там їх залишають», — сказав мер Маріуполя Вадим Бойченко.

17:51 Окупанти вже судять полонених українців, які відмовляються співпрацювати з РФ

«Російські окупанти створили в’язниці на окупованій території і там сьогодні тримають у цьому полоні тисячі і маріупольців, і людей з інших регіонів», — сказав мер Маріуполя Вадим Бойченко.

17:23 В Сєвєродонецьку йдуть важкі бої, кадирівці набрехали, що «захопили» місто

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Зараз Луганщина — це форпост України, і величезна навала русні воює на Луганщині. Сьогодні запеклі бої ідуть у Сєвєродонецьку. До речі, кадирівці вже відзвітували, що вони захопили місто. Це брехня, тому що в місті ідуть бої. Важкі бої, але саме в місті Сєвєродонецьк», — сказав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

17:05 Найгарячіше місце на війні. Що зараз відбувається у Сєвєродонецьку — з місця боїв розповідає комбат Петро Кузик

Настроїв здавати центр Луганщини в українських воїнів нема, стверджує Петро Кузик, командир батальйону Свобода, що нині боронить Сєвєродонецьк.

17:04 У лікарні в Бородянці встановили сонячні панелі, які передав Ілон Маск

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

СЕО Tesla та Space X Ілон Маск передав Україні сонячні станції, які зараз забезпечують роботу об’єктів критичної інфраструктури Київської області.

16:41 У шостий пакет санкцій Євросоюзу проти РФ включили Кабаєву, дітей Пєскова та російських убивць у Бучі

Деталі санкційного пакета опублікував Офіційний журнал ЄС у п’ятницю, 3 червня.

16:20 На Сєвєродонецькому напрямку ЗСУ змусили окупантів відійти від двох селищ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це розповів речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник. За його словами, ворог зосередився на спробах оточити захисників України в районах Сєвєродонецька та Лисичанська.

16:19 Встигли за 100 днів війни. Ексміністр оборони називає п’ять великих здобутків української армії

Яка тактика росіян та чи можуть вони проводити довгу війну? В чому нам допоможуть американські РСЗВ? До якого періоду може бути війна? На ці та інші питання журналістам відповів ексміністр оборони Андрій Загороднюк.

15:59 Звільнено всіх поліцейських, які залишилися на тимчасово окупованій території України

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Глава Нацполіції Ігор Клименко підписав відповідний наказ.

15:35 Автор популярних знімків Азовсталі. Захиснику Маріуполя Дмитру Козацькому присудили польську фотопремію

Українському військовому Дмитру Козацькому з позивним Орест, котрий захищав Маріуполь на Азовсталі та перебуває у російському полоні, присудили нагороду престижної польської фотопремії Grand Press Photo 2022.

15:33 Все ще мріє про прапор РФ у Києві? Путін сподівається перечекати санкції та вірить, що Захід відступить першим — WP про настрої у Кремлі

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Російський диктатор Володимир Путін налаштований на затяжну війну з Україною, розраховує на свою перемогу в ній у довгостроковій перспективі та має намір додатково намагатися підірвати єдність Заходу економічними важелями.

Про це пише американська газета The Washington Post, узагальнюючи коментарі своїх джерел в економічних колах російських еліт та публічні заяви деяких чиновників РФ.

15:30 Генерала Дворнікова усунули від командування армією РФ в Україні – CIT

Російський генерал Олександр Дворніков більше не командує угрупуванням військ РФ в Україні, повідомляють розслідувачі Conflict Intelligence Team.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Більше тижня тому команда CIT від джерел серед солдатів дізналася, що замість Дворнікова операцією в Україні тепер командує генерал Геннадій Жидко, колишній командувач Східного військового округу, а нині заступник міністра оборони Росії з військово-політичної роботи.

14:43 Після вибуху у Мелітополі колаборант Балицький попросив перевести його до Криму — ЗМІ

Як повідомляє РІА Мелітополь, псевдогубернатор Євгеній Балицький попросив перевести його із заступниками на територію окупованого Криму, пояснивши своє прохання тим, що «керувати» областю він легко зможе із Криму.

13:34 На Запорізькій АЕС закінчуються запчастини та витратні матеріали — українська розвідка

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони, під час захоплення станції один із снарядів, випущених окупантами, розірвався поблизу одного з енергоблоків. В результаті стався витік масла.

13:26 На Миколаївщині окупанти збільшили кількість обстрілів, є втрати серед цивільного населення

«Обстріли активізувалися… Зараз у рази більше обстрілів роблять, у тому числі зі ствольної артилерії. Є втрати цивільного населення, багато поранених. Наразі ситуація напружена», — сказав голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

12:42 Туреччина входить до країн, що купують зерно, вкрадене Росією в Україні – посол

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Посол України в Туреччині Василь Боднар звернувся за допомогою до турецької влади та Інтерполу, щоб з’ясувати, хто причетний до постачання зерна транзитом через турецькі води.

 

 

12:22 У Маріуполі окупанти з танка розстріляли житлові будинки заради пропагандистського відео: з-під завалів дістали шість тіл

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, тіла окупанти вивезли до братської могили у село Виноградне.

12:17 «Умиротворення» не зупинить диктатора. П’ять помилкових суджень Заходу про те, як Путін бачить війну в Україні — експерт Foreign Policy

На тлі дискусії про те, чи слід схиляти Україну до компромісних домовленостей із РФ, Захід має усвідомити: навіть якщо Київ піде на максимальні поступки формальним вимогам Москви, це не зупинить Росію та її воєнну агресію.

Про це пише Тетяна Станова, позаштатна наукова співробітниця американського Фонду Карнегі, засновниця та директорка аналітичної компанії R.Politik, головною експертизою якої є аналіз політики Росії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У журналі Foreign Policy опубліковано її матеріал під назвою У чому Захід (досі) помиляється щодо Путіна (What The West (Still) Gets Wrong About Putin). У цьому тексті Станова називає п’ять популярних у країнах Заходу гіпотез про позицію Кремля, які можуть бути докорінно невірними, і пояснює, чому питання про те, чи варто «утихомирювати» Путіна, є помилковим за своєю суттю.

12:09 Зеленський надав громадянство України російському журналісту Невзорову та його дружині – Геращенко

За словами радника глави МВС України Антона Геращенка, громадянство надано «за визначні заслуги перед нашою країною».

11:49 «Роздягали, били, під ноги стріляли». Історія про те, як місяць у полоні не зламав парамедика Івана Мужнюка

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Протягом місяця полону український бойовий медик відчув на собі лють російських бійців у Чорнобаївці, наслухався пропаганди у Криму та побачив знущання з мирних українців в окупованій Новій Каховці.

11:47 Євросоюз затвердив шостий пакет санкцій проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну

Країни ЄС відмовляться від імпорту російської нафти, що перевозиться морем, протягом 6 місяців, а від імпорту нафтопродуктів – 8 місяців.

Трубопровідної нафти санкції поки що не стосуються.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Раді ЄС зазначили, що Болгарія та Хорватія отримають тимчасові винятки із заборони ЄС на морські постачання нафти та нафтопродуктів із Росії.

Санкції ЄС також передбачають відключення від SWIFT Сбєрбанку, Россільгоспбанку, МКБ та Білоруського банку розвитку та реконструкції.

Також ЄС відключає від мовлення на своїй території телеканали Росія-24, РТР-планета, ТВ-центр.

Шостий пакет санкцій включає заборону на консалтингові, аудиторські та піар-послуги для РФ, що обмежує надання хмарних сервісів, додали в Раді ЄС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

11:17 Українські військові вже навчаються працювати з ракетними системами HIMARS — журналіст

«За словами високопоставленого представника Міністерства оборони, українські сили розпочали тренування на HIMARS, відправлені зі США», — повідомив репортер телеканалу АВС News Метт Сейлер.

11:03 Країна-агресор вимагає підтримки. Китай шукає способів допомогти Росії, але побоюється санкцій — The Washington Post

З початку повномасштабної війни Росії проти України країна-агресор щонайменше двічі чинила тиск на Китай, щоб той запропонував нові форми економічної підтримки, повідомляє The Washington Post.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними видання, Росія закликала Китай «виправдати» свою заяву про «безмежне» партнерство, зроблене за кілька тижнів до початку війни. Проте, влада Китаю боїться західних санкцій, тому встановила обмеження на те, що вона робитиме.

10:09 За 100 днів війни проти України Росія не досягла жодної своєї мети — Міноборони Британії

У відомстві зазначили, що Росії не вдалося досягти первинних цілей: захопити Київ та українські центри управління. Завдяки завзятому опору українців та невдачі у захопленні аеродрому Гостомель у перші 24 години наступ був відбитий.

Після провалу початкового плану через помилкові припущення при плануванні та ущербному тактичному виконанні цих планів концепція операції РФ змінилася і зосередилася на Донбасі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

09:56 Загальні бойові втрати Росії у війні проти України

За даними Генштабу ЗСУ, минулої доби найбільших втрат ворог зазнав на Бахмутському напрямку.

Особовий склад — 30950 (+100)
Танки — 1367 (+4)
Бойові броньовані машини — 3366 (+12)
Артилерійські системи — 661 (+14)
Реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) — 207 (+0)
Засоби протиповітряної оборони (ППО) — 95 (+0)
Літаки — 210 (+0)
Гелікоптери — 175 (+0)
Безпілотники (БПЛА) оперативно-тактичного рівня — 535 (+14)
Крилаті ракети — 121 (+1)
Кораблі /катери — 13 (+0)
Автомобільна техніка та автоцистерни — 2329 (+4)
Спеціальна техніка — 51 (+0).
09:38 Бойова нічия. Агіл Рустамзаде на 100-й день війни оцінює ситуацію на фронті та стверджує: восени бойові дії стануть на паузу

За час війни події з фронту стали невіддільною частиною українського повсякденного життя і при цьому не втрачають свого емоційного напруження. Про те, які перспективи та шанси України на перемогу та з якого моменту військова кампанія може стати розгромною для російських військ, розповів журналістам азербайджанський експерт Агіль Рустамзаде.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

09:23 На Попаснянському напрямку підрозділи окупантів втратили половину складу та техніки

Особовий склад противника деморалізований через постійне перенесення термінів ротації та відмовляється брати участь у бойових діях, повідомив Генштаб ЗСУ.

08:48 «Зупинив машину й заплакав». Відомі українці розповіли про події, що трапились з ними під час війни і залишили найсильніші враження

08:42 Окупанти намагалися штурмувати на Криворізькому напрямку: ЗСУ дали відсіч

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На окремих ділянках Криворізького напрямку російські окупанти активізували ведення повітряної розвідки та намагалися провести штурмові дії.

Зазначається, що окупаційна армія РФ отримала відсіч і відійшла раніше зайняті позиції.

08:20 У боях в районі Попасної ворог втратив половину особового складу і техніки — Генштаб ЗСУ

На Попаснянському напрямку (Луганська область) окремі підрозділи 150-ї мотострілецької дивізії 8 загальновійськової армії РФ зазнали значних втрат — щонайменше 50% особового складу, озброєння та техніки, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загалом особовий склад противника деморалізований, що обумовлено постійним переносом термінів їх ротації. Це призводить до відмов особового складу від участі в бойових діях.

07:55 100 днів, що перевершили роки інших війн. Десять цифр, які розкривають наслідки перших місяців російського вторгнення в Україну

За даними Офісу президента та KSE, після 100 днів повномасштабної війни прямі збитки України перевищують $600 млрд, з них понад $105 млрд — збитки від пошкодження інфраструктури. Українська держава втратила 35% ВВП, понад 200 заводів, а головне — десятки тисяч життів цивільних мешканців та тисячі життів загиблих захисників України.

07:25 Початок вторгнення в Україну: під час атаки Гостомель окупанти, ймовірно, знали українські позиції – глава МВС

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Голова МВС Денис Монастирський заявив, що на початку повномасштабного російського вторгнення в окупантів були таємні дані щодо розміщення оборонних укріплень та підрозділів Збройних сил України у Гостомелі.

В ефірі телемарафону він зазначив, що перші удари окупантів були дуже точними.

«Під час бою в Гостомелі в перший день широкомасштабної агресії 24 лютого ми спілкувалися з бійцями, які перебували на цих позиціях, які зустріли ворога в перший день, коли було 40 вертольотів одночасно, пролетіли і обстрілювали ракетами, обстрілювали тисячами пострілів наших бійців, вони говорили, що найімовірніше ворог знав, де розміщені наші позиції», — сказав глава МВС.

07:10 Тривають бої за центр Сєвєродонецька, в районі Білогорівки окупанти провели невдалий штурм і відійшли

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На Донецькому напрямку російські окупанти продовжують артилерійські обстріли по всій лінії зіткнення.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Ярова, Щурове, Старий Караван і Райгородок. Проводив штурмові дії поблизу Студенка, бойові дії тривають.

На Сєвєродонецькому напрямку російські загарбники продовжують обстріли позицій Сил оборони та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Борівське, Устинівка і Лисичанськ. Ворожа штурмова авіація завдала авіаударів неподалік Мирної Долини. Крім того, в районі Метьолкіного та Білогорівки противник намагався вести штурмові дії, зазнав втрат, відійшов на попередні позиції.

В центральній частині Сєвєродонецька тривають бої.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На Бахмутському напрямку ворог здійснює обстріли в районах населених пунктів Покровське, Нью-Йорк, Золоте, Комишуваха, Миколаївка, Берестове, Білогорівка та Врубівка. Поблизу останнього окупанти вели безуспішні штурмові дії.

Силами штурмової та армійської авіації ворог завдав авіаударів по інфраструктурі неподалік Відродження, Ротів, Новолуганського і Доломітного.
Супер ціна на якісний блендер. 6 функцій, нержавіючі леза
Футболка “Чорнобаївка”. Висока якість принту та матеріалу!
Киев, ми ЗАКРИВАЄМО СКЛАД – Взуття N -TECH за…
Ми ЗАКРИВАЕМО СКЛАД! Парфумерія із Франції за…
Рибальська сітка, яка ЛОВИТЬ РИБУ САМА!
Ми ЗАКРИВАЄМО СКЛАД! Шланг 30 метрів – 125 грн! Для саду,…
05:29 З початку окупації у Мелітополі ліквідували понад 100 окупантів, 50% мешканців міста виїхали

Мер Мелітополя Іван Федоров повідомив, що з початку окупації міста у ньому було ліквідовано не менше 100 російських окупантів. «Більше 100 росіян усунуто мелітопольським партизанським рухом та співпрацею спецслужб. Але я впевнений, що це число більше, — заявив Федоров.

04:46 На Південному напрямку за добу знищили 24 окупантів та дев’ять одиниць техніки

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За останню добу українські захисники та захисниці на південному напрямку знищили 24 російських окупантів та 9 одиниць техніки:

танк Т-72;
4️ одиниці 152 мм гаубиць Мста-Б;
4️ одиниці броньованої та автомобільної техніки ворога;
1 повітряна ціль.
04:10 РФ бракуватиме сил для наступу в Донецькій області після боїв за Сєвєродонецьк — Інститут вивчення війни

Російські війська витратять майже весь свій наступальний потенціал на бої у Сєвєродонецьку та Лисичанську Луганської області. Про це повідомили у сьогоднішньому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики відзначають, що окупанти прагнуть захопити два міста для того, щоб «звітувати перед командуванням» про повне захоплення Луганської області. Водночас у російської армії, ймовірно залишиться замало сил для негайного наступу в Донецькій області у напрямку Слов’янська та Краматорська.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

03:26 З початку війни країни Євросоюзу прийняли 5,3 млн біженців із України, 2,3 млн повернулися додому

За даними прикордонного агентства ЄС Frontex, з початку повномасштабного військового вторгнення російської армії країни Євросоюзу прийняли 5,3 мільйонів біженців із України.

Водночас за цей час в Україну повернулися 2,3 млн українців. Тенденція до повернення додому зростає останніми тижнями. Зокрема, з 25 до 31 травня ЄС залишили майже 260 тисяч українців.

02:13 У місті залишаються 20 тисяч мешканців. Лисичанськ зруйновано на 60%, комунікації та зв’язок відсутні

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Керівник Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка заявив, що російські окупанти зруйнували місто на 60%. В ефірі українського телемарафону він повідомив, що у Лисичанську відсутні комунікації та зв’язок.

«Обстріли з кожним днем стають все більш потужними. Окупанти без перерви гатять по всьому місту. У Лисичанську на 60% зруйновано всю інфраструктуру та житлову забудову. У місті немає світла, газу, електроенергії, телефонного зв’язку та інтернету. Про ситуацію в Україні люди дізнаються від співробітників поліції та волонтерів», — заявив Заїка.

00:58 Постачання HIMARS. Українські військові вже розпочали навчання роботі з РСЗВ — ЗМІ

Журналіст та продюсер телеканалу ABC News Метт Сейлер повідомив, що українські військові вже розпочали навчання роботі з першими американськими РСЗВ HIMARS.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, навчання відбувається у засекреченому місці. Перші навчені військові зможуть користуватися установками за три тижні. Він також зазначив, що РСЗВ було заздалегідь доставлено США до Європи.

00:33 Доведеться звикати. Росію чекають великі фінансові втрати від продажу нафти — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на Росію чекають великі фінансові втрати через рішення Євросоюзу обмежити постачання російської нафти.

Глава держави наголосив, що рішення про шостий пакет санкцій Євросоюзу дається «дуже складно».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

00:03 Окупанти за попередню добу вбили трьох мирних жителів на Донеччині, дев’ять поранено

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності