Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Чарівні світлини

Кажуть, фотографи – чарівники. Вони не просто фіксують зображення, вони зупиняють мить, час, роблячи те, що довкола ідеальним. І байдуже, чи вони зрілі, запеклі життям, чи юні і недосвідчені – фотографія доступна усім. Світлина підкоряється тому, хто здатен у буденному побачити прекрасне, відчути тонку грань між ідеальним  та  пафосним, оживляючи, здавалося б, навіки мертве.

Фотографія підкорилась і вихованцям фотогуртка  «Ракурс», що діє при Обласному Державному Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді. Найкращі світлини юних фотоаматорів  представлені на виставці робіт гуртківців, що експонується зараз у мистецькій галереї «Бастіон». До уваги глядачів представлено близько трьох десятків робіт у різних жанрах фотомистецтва: пейзажі, натюрморти, портрети. Діти, які займаються фотографією,  здатні мислити,  як дорослі: ловити живі погляди, майже невидимі для оточуючого ока відтінки емоцій та зупиняти щасливі миті.

Фотогурток «Ракурс» створений у 1986 році членом Національної спілки фотохудожників України Вадимом Клименком. За цей час не одне покоління дітей опанувало мистецтво створення фотографії.  В різні роки гуртківці неодноразово перемагали на обласних фотозмаганнях і отримували найвищі нагороди за участь  в обласних та Всеукраїнських фотоконкурсах.

«Мені завжди подобалось фотографувати і саме тому я займаюся у цьому гуртку,- розповідає вихованка гуртка чотирнадцятирічна  Мартинович Лідія.  – Звісно, для якісної фотографії потрібно хороший фотоапарат. Але однієї цифрової техніки недостатньо. Потрібно підбирати правильно ракурс, освітлення  і головне – відчувати те, що ти фотографуєш. Лише тоді світлина буде хорошою і якісною».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вікторія Біла

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності