Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

1200 кв. м. прибудували в багатоповерхівці до квартири 60 кв.м. під видом “реконструкції”

У Харкові під виглядом реконструкції квартири площею 60 квадратних метрів побудували 1200 квадратних метрів магазину.

Про це повідомила Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ).

Будівлю, яку добудували до квартири
Фото: Державна інспекція архітектури та містобудування України

Так, офіційно власник житла отримав дозвіл на «реконструкцію квартири з прибудовою під магазин продовольчих та непродовольчих товарів».

У ДІАМ пояснюють, що згідно з нормами реконструкція — це перебудова введеного в експлуатацію об’єкта. Вона передбачає зміну його геометричних розмірів та/або функціонального призначення. Натомість добудова до квартири магазину є фактично новим будівництвом окремого об’єкта.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Таку будівлю інспектори ДІАМ виявили під час огляду об’єкта — після отримання заяви на видачу сертифіката про прийняття його в експлуатацію. Однак у видачі сертифіката відмовили.

ДІАМ також анонсувала позапланову перевірку об’єкта архітектурно-будівельного контролю та повідомлення про цей інцидент правоохоронних органів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності