Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

$17 мільярдів! – знайдено найдорожчий скарб в історії

Офіційно підтверджено знахідку легендарного золотого галеона «Сан Хосе».

Офіційно підтверджено знахідку легендарного золотого галеона «Сан Хосе»
Семюель Скотт, «Морська битва біля Картахени». Момент вибуху на галеоні «Сан-Хосе»

Археологи з дозволу влади Колумбії оприлюднили інформацію про те, що їм вдалося виявити затонулий в Карибському морі галеон «Сан Хосе» «Золотого флоту» Іспанії. Його вантаж зараз оцінюється в 17 мільярдів доларів.

Як повідомляє Океанографічний інституту в Вудс-Хоулі, сам корабель знайшли в 2015 році, і почали детальне вивчення його уламків. Зараз археологи повідомляють – знайдений дійсно «Сан Хосе». Належність корабля встановили завдяки декоративним дельфінам, вигравіруваним на гарматах. Частини судна лежать на глибині 600 метрів, десь там знаходиться і його дорогоцінний вантаж.

Галеон затонув в результаті бою з британцями в 1708 році в битві при Картахені. У битві між іспанськими кораблями і британською ескадрою у «Сан Хосе» вибухнула крюйт-камера, він моментально пішов під воду з усіма скарбами – золотом, сріблом і смарагдами. З 800 людей екіпажу врятувалися лише 11.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності