Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

170 день восьмого року війни, – хроніки дня

170 день повномасштабного вторгнення росії в Україну. ЗСУ щодня завдають ударів по скупченню російських військ на Херсонщині, нищать командні пункти армії РФ, техніку, склади з боєприпасами.

Після влучення ЗСУ в Антонівський та Каховський мости, військові РФ втратили можливість переправляти свою важку техніку на правий берег Дніпра до Херсона. ЗСУ тримають під вогневим контролем всі логістичні шляхи військ рф на Херсонщині.

Окупаційна влада регіону ймовірно перенесе дату псевдореферендуму, але не полишає спроб його проведення. Тому відшукує нові варіанти підкупу жителів Херсонщини.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

18:01

  • Армія РФ ввечері завдала удару по Запоріжжю: руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури, виникла пожежа. Загинула одна жінка, яку везли в лікарню. Ще двоє людей отримали поранення.
  • Також військові РФ обстріляли приватний сектор Краматорська — двоє загиблих та 13 поранених, повідомляє керівник ОВА Кириленко. Обстрілом пошкоджено щонайменше 20 будинків.
  • Головнокомандувач ЗСУ Залужний звернуся до Міністерства оборони з проханням дозволити виїзд за кордон тим, хто не підлягає мобілізації, зокрема студентам.
  • Зеленський запропонував Раді знову продовжити термін воєнного стану та загальної мобілізації в Україні.
  • Україна повернула тіла 522 загиблих військових, які були у списках зниклих безвісти, та працює над тим, щоб повернути всі, повідомив уповноважений з питань зниклих безвісти за особливих обставин Котенко.
  • Україна закликає світову спільноту не допустити судилища над українськими захисниками в Маріуполі та просить направити в Оленівку представників ООН і Червоного Хреста, йдеться у спільній заяві сил безпеки та оборони.
  • Обов’язкова евакуація населення відбуватиметься не тільки з Донецької області, повідомила міністерка з реінтеграції Верещук. Ідеться про Харківську, Херсонську та Запорізьку області.

12:13

Військові рф протягом трьох місяців утримували в полоні і катували херсонця Павла Запорожця. Нині його доставили до Криму. фсб рф звинувачує учасника АТО у міжнародному тероризмі. Рідні просять поширити інформацію і сприяти поверненню Павла Запорожця в Україну, повідомила Наталя Бімбіpайте на сторінці у Facebook.

11:00

На території Херсонської області радіаційний фон перебуває у межах норми. 12 серпня він становить 12-15 мкР/год при допустимих 25 мкР/год, повідомив начальник Херсонського обласного центру з гідрометеорології Юрій Кіріяк на сторінці у Facebook.

07:10

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За оперативною інформацією Генштабу ЗСУ станом на 6 годину 12 серпня, на Південнобузькому напрямку з метою сковування дій наших підрозділів війська РФ обстрілювали позиції Сил оборони та обʼєкти цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Українка, Посад-Покровське, Лупареве, Степова Долина, Новогригорівка, Веселий Кут, Широке, Кобзарці, Кавказ, Біла Криниця, Лепетиха, Тополине, Іванівка, Потьомкине та Трудолюбівка.

Завдали авіаційних ударів поблизу Осокорівки, Андріївки, Благодатного, Новогригорівки та Мирного. Вели повітряну розвідку БпЛА.

06:45

Ніч на Херсонщині була неспокійною, повідомив в телеграмі перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. Окрім повітряної тривоги та повідомлень про вибухи у районі Нової Каховки, у Херсоні російські військові провели серію обшуків та затримань у традиціях 30-х років СРСР.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Для людей набагато страшніше звуків “прильотів” шум двигуна “Уралу”, лайка з російським акцентом у себе на подвір’ї та думки, за ким приїхали цього разу”, — написав Соболевський.

06:20

Речник Оперативного командування “Південь” Владислав Назаров повідомив, що у Бериславському районі Херсонської області знищений склад боєприпасів військ РФ. Авіація ЗСУ завдала два удари по опорному пункту неподалік Андріївки та по скупченню російських військових та техніки біля Брускинського. Російська армія втратила 19 військових та 4 одиниці техніки.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності