Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

2 500 років тому на території Полтавщини вже робили скляні прикраси

Поблизу Котельви на Полтавщині археологи знайшли скляні прикраси. Їх розшукали на Барвінковій горі, що розташована на території історико-культурного заповідника “Більськ”. Про це журналістам повідомив керівник археологічної експедиції Денис Гречко.

Розкопки на території ґрунтового могильника розпочали наприкінці липня, розповів археолог. Тут експедиція віднайшла три скляні прикраси. За словами Дениса Гречка, знахідки – це частина намиста. Їм майже 2 500 років – датовані IV століттям до нашої ери.

Нині прикраси досліджують археологи. Після цього їх планують представити в експозиції музею Більського городища.

Більське городище – це укріплене поселення скіфського часу, розташоване поблизу села Більськ Котелевського району. Його датують кінцем VIII– початком III століть до нашої ери.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це журналістам розповів директор історико-культурного заповідника “Більськ” Ігор Корост. Городище складалося з трьох укріплених поселень, об’єднаних фортечною стіною.

Його загальна площа – майже 4,5 тисячі гектарів. Деякі дослідники ототожнюють Більське городище з літописним містом Гелон, яке згадував у своїх працях давньогрецький історик Геродот.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності