Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

2 млрд. грн виділено на “Велику реставрацію” пам’яток в Україні, – ОП

Ні для кого не секрет в Україні плачевний стан фортець, замків, монастирів, церков, оборонних-синагог,палаців та історичних садиб в Україні, достатньо глянути на фото у соцмережах, щоб усе зрозуміти – 30 років ніхто тим не переймався. Тепер же заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив про відкриття нової програми у рамках “Великого будівництва” – “Великої реставрації”, на яку держава виділила 2 млрд грн.

Про це він сказав на форумі “Україна 30. Культура. Медіа. Туризм”.

Президентом було прийнято рішення про відкриття нової програми в рамках “Великої будівництва”, яка називається “Велика реставрація”.

Це програма відновлення та реставрації об’єктів культурної спадщини – театрів, замків, музеїв, фортець і так далі. На програму “Велика реставрація” виділена рекордна сума в історії України – 2 мільярди гривень“, – заявив Тимошенко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Головною метою “Великий реставрації” він назвав збереження культурної спадщини.

За його словами, “це важливо і для держави, і особисто для президента”.

Ми не відновлюємо такі об’єкти, щоб вони стояли порожні – ми будуємо до них дороги, заводимо туди новий менеджмент, щоб люди приїжджали, дивилися і дізнавалися більше про свою країну.

Це важливо в сьогоднішній реальності, коли люди через пандемію не зможуть багато виїжджати за кордон“, – додав заступник голови ОП.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, на деяких об’єктах роботи вже почалися і їхні темпи будуть рости.

Водночас керівник НДІ “Укрпроектреставрація” Василь Тимкович розраховує на старт відбору проєктів за програмою “Велика реставрація” з наступного тижня.

Нагадаємо:

У вересні 2020 року Зеленський анонсував, що в Україні у наступному році поряд з “Великим будівництвом” буде запущена масштабна програма великої реставрації, яка передбачатиме відновлення 100 об’єктів культури та туризму.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності