Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

2 роки тюрми, бо тікав від строкової служби, або судимим призов вже не загрожує

Вінницький апеляційний суд розглядав апеляцію адвоката обвинуваченого в ухиленні від призову на строкову військову службу.

У ході судового засідання стало відомо, що 25-річний житель села, що поблизу Іллінців, відмовився отримувати повістку про призов, про що написав відповідну заяву, до військкомату не прибув і не повідомив про причини неявки.

За такий вчинок його покарано двома роками обмеження волі, а на підставі статті 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням. Тривалість іспитового строку — два роки.

У своїй апеляційній скарзі адвокат просив пом’якшити покарання, зменшивши його удвічі. Аргументував це позитивною характеристикою  обвинуваченого, відсутністю зухвалості в його діяннях, тим, що він визнав свою вину і розкаявся.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Натомість прокурор не вважав за потрібне змінювати вирок, — зазначають у пресслужбі апеляційного суду.

Обвинувачений свою вину визнає та кається. Каже, що уже готовий йти служити.

Тоді він відмовився від повісти, бо хотів вступати до польського навчального закладу.

Суттєво, що, згідно чинного законодавства, судимі особи призову не підлягають, тож через два роки, після звільнення з тюрми, хлопець може не боятися нової повістки…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Колись народна мудрість казала: заплати податки і спи спокійно. Сьогодні ж вона каже: заплати воєнкому і можеш спокійно їхати до Польщі)))

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності