Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Зеленський закликав Шмигаля проаналізувати ситуацію щодо продажу акцій “Мотор Січ” Китаю

Президент Володимир Зеленський закликав прем’єра Дениса Шмигаля проаналізувати ситуацію щодо продажу акцій “Мотор Січ” в числі інших підприємств, і дати оцінку наслідкам.

Держава має припинити перешкоджати акціонерам “Мотор Січ” розпоряджатися активами, інакше китайські інвестори можуть звернутися до суду, що знизить інвестпривабливість України і стане причиною охолодження відносин з найбільшим торговим партнером країни. Про це йдеться в заяві українського бізнесмена Олександра Ярославського на сайті DCH з приводу дії влади щодо інвесторів “Мотор Січ”.

“Група DCH готова використовувати досвід і знання, щоб “Мотор Cіч” працювала на благо України. Ми гарантуємо збереження і розвиток бази підприємства, робочих місць, прав власності. У підприємства фактично немає власника, показники діяльності погіршуються, і необхідні невідкладні заходи, щоб не допустити його знищення”, – заявив Ярославський.

Власник DCH нагадує, що тиск на акціонерів “Мотор Січ” триває кілька років. Як зазначив глава групи DCH, процеси навколо “Мотор Cіч” викликали стурбованість: після того як інвестори оприлюднили інформацію про спільну з DCH заявку в АМКУ, прокуратура наклала арешт на акції і кваліфікувала обвинувачення до “державної зради”. Виявляється також тиск на АМКУ.

“Питання: хто державний зрадник? Той, хто хоче відродити підприємство, зберегти робочі місця і статус країни як авіадержави? Або ті, хто не дають інвесторам це зробити? Для якої розсудливої людини і патріота відповідь однозначна”, – підкреслює президент DCH.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ярославський додав, що питання можуть бути врегульовані з дотриманням норм права, але “окремі чиновники продовжують тиснути на бізнес і порушувати права інвесторів”. Як йдеться в заяві, “рішення держорганів нагадують те, з чим Ярославський і DCH зіткнулися в 2016” – група зайнялася запуском ХТЗ після його зупинки під приводом “держзради”. Звинувачення були зняті, завод вже випускає продукцію.

“Ми відкриті до діалогу в правовому полі, влада і бізнес мають один спільний інтерес – благополуччя України”, – підкреслив Ярославський.

Він звертає увагу, що партнери DCH – китайські інвестори, вклали гроші в підприємство, маючи намір його модернізувати і забезпечити поставки продукції в КНР. Якщо український уряд буде продовжувати перешкоджати реалізації їх прав та інтересів, наслідки можуть бути несприятливими для країни: “Включаючи подачу китайською стороною позовів до міжнародних судів і охолодження відносин з Китаєм”.

“Хочу подякувати президенту за увагу до АТ “Мотор Січ”, що є фундаментом українського авіабудування. Від імені DCH і китайських партнерів прошу президента втрутитися. Сподіваюся, що буде прийнято державницьке рішення, яке збереже “Мотор Cіч” і буде відповідати національним інтересам нашої держави”, – підсумував президент DCH Ярославський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

DCH Ярославського підписала угоду з компанією з Китаю Skyrizon про розвиток “Мотор Січ”. Напередодні Beijing Xinwei Technology Group в рамках розкриття інформації про діяльність повідомила на Шанхайській біржі, що її “дочка” Beijing Skyrizon і українська група DCH Ярославського з її афілійованими компаніями подали 4 серпня заяву в АМКУ про покупку акцій Мотор Січ.

Президент Володимир Зеленський закликав прем’єра Дениса Шмигаля проаналізувати ситуацію щодо продажу акцій “Мотор Січ” в числі інших підприємств, і дати оцінку наслідкам. “Держава не може втручатися в продаж пакетів акцій одним інвесторам іншим, покупку цих акцій ким завгодно. І тут насправді питання у площині третейських, судових спорів. Коли рішення повинні приймати не політики, а неупереджені інституції, які призначені для цього у всьому світі”, – сказав глава уряду.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності