Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

3-й етап вакцинації в Ізраїлі, на порозі нового лоХдауна Італія, антивакцинаційні протести в ЄС

Ізраїль першим в світі схвалив третю дозу вакцини від COVID-19, щоб зупинити поширення небезпечного штаму «Дельта». Препарат Pfizer пропонують людям у віці ВІД 60 років.

З 1 серпня ізраїльтяни в віці 60 років і старше зможуть отримати третю дозу вакцини від коронавіруса.

Пропонувати третій етап вакцинації будуть тим пацієнтам, які отримали другу дозу щонайменше п’ять місяців тому.

Третю дозу не вводитимуть тим, хто перехворів на COVID-19 , зазначає головний санітарний лікар країни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

***

Тим часом в Італії через чотири місяці після завершення третьої хвилі коронавірусу оголосили про початок четвертої.

В країні оголосили четверту хвилю пандемії COVID-19 через зростання нових випадків та смертей. Так, упродовж останньої доби в Італії зафіксували 19 жертв пандемії, тоді як минулої доби їх було 15. Протягом останніх 7 днів кількість померлих внаслідок пандемії в Італії збільшилася на 46%. За останню добу було виявлено понад 6 тис нових хворих – майже на 500 випадків більше, ніж за день до того.

Тим часом, Міністерство охорони здоров’я не виключає введення лоХдауну восени.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

***

А у центрі словацької столиці Братиславі, тисячі людей вчора протестували проти закону, який дає тим, хто отримав вакцину COVID-19, більш легкий доступ до громадських заходів та місць.

Нагадаємо, що аналогічна акція протесту відбулася біля словацького парламенту минулої п’ятниці, 24 липня. Учасники акції обливали силовиків кетчупом і закидували яйцями, спецназ застосував проти мітингувальників сльозогінний газ.

У Словаччині, аби потрапити в кінотеатри, ресторани та інші закриті приміщення, слід пройти повний курс вакцинації або мати при собі негативний тест COVID-19. Скандальний закон вимагає від людей, які не зробили щеплення, пройти тестування на коронавірус. Документ був схвалений парламентом у неділю і підписаний президентом Зузанною Чапутовою в понеділок.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Додамо, що 17-19 липня у Франції вибухнули протести і погроми після введення урядом більш жорстких обмежень через карантин. Обурення людей викликав останній план президента Макрона, який уряд запровадив, аби приборкати штам коронавірусу «Дельта». Серед нових карантинних заходів – обов’язкові щеплення медичних працівників та медичні перепустки для доступу до більшості громадських місць.

А в столиці Кіпру Нікосії учасники антивакцинаторського протесту підпалили кілька автомобілів, а також напали на будівлю місцевого телеканалу Sigma TV, що обіймає жорстку позицію щодо противників щеплень.

Напередодні на Кіпрі ввели «паспорти безпеки». Право відвідувати супермаркети, торговельні центри, ресторани та інші заклади, дозволено лише особам зі свідоцтвом про вакцинацію від COVID-19.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності