Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Незадовго до так званого “католицького” або “польського” Різдва, яке святкується 25 грудня, у Трускавці на Львівщині пам’ятнику Папі-поляку Івану Павлу II відірвали руку. 

Інцидент стався в ніч на Андрія з 12 на 13 грудня.

Інші деталі поки невідомі.

Також можливе саморуйнування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ще донедавна рука у пам’ятника була.

А такий вигляд пам’ятник мав з непошкодженою правою рукою:

За даними ІА “Варто” у Дрогобичі в ніч з 12 на 13 грудня також було пошкоджено пам’ятник Івану Павлу II.

Психічнохворий чоловік, якого неодноразово бачили на вулицях Дрогобича в чорному одязі, протигазі та з косою, атакував пам’ятник Папі Римському Іванові Павлові ІІ біля костелу св. Варфоломія. Зловмисник кинувся на постамент і відтяв палець постаменту. Чоловіка арештовано“, – написав анонімний свідок події.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що це не вперше такий випадок вандалізму щодо пам’ятника понтифіку в Дрогобичі. 13 березня 2016 року було пошкоджено пам’ятник Папі Римському Івану Павлу ІІ, який знаходиться поблизу костелу св. Варфоломія на вулиці Шевченка. Слідчо-оперативна група з’ясувала, що невідомі особи, відпиляли у скульптури частину лівої руки з хрестом. Фрагмент пам’ятника було знайдено неподалік місця події. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Очевидно, що обидва пам’ятники в один день пошкоджено не просто так?

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності