Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

4 місяці минуло від авіакастрофи в Ірані…ні чорни скринь, ні компенсацій

9-го травня минуло 4 місяці з дати трагедії, що забрала життя пасажирів рейсу PS752, який прямував з Тегерану до Києва. За цей час влада України не домоглася ані повернення бортових самописців, ані компенсацій сім’ям загиблих українців, ані міжнародних санкцій щодо Ірану.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook пише народний депутат  Ірина Фріз.

Влада забула про 9 українців, що перебували на борту авіалайнеру. Ми не чуємо згадок про цей інцидент від Офісу Володимира Зеленського. Це безпосереднє свідчення ставлення його офісу до громадян нашої держави, відсутності бажання, готовності відстоювати інтереси країни на міжнародній арені (або неспроможність до таких дій). Офіс президента зняв це питання з порядку денного”, – наголошує Фріз.

Вона застерігає, що таким чином створюється небезпечний прецедент, коли влада іноземної країни, що відповідальна за загибель громадян України, уникає не лише відповідальності, але й виходить з поля уваги країни громадянства загиблих осіб.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Така політика є ганебною та суперечить національним інтересам країни, що 6 років веде війну на сході із зовнішнім агресором. Переконана, якщо Тегеран не віддає бортові самописці та затягує процес компенсацій, то офіційний Київ має призупинити дипломатичні стосунки з Іраном“, – зазначила Ірина Фріз.

Нагадаємо, уряд Ірану направив в Міністерство закордонних справ України проєкт меморандуму про взаєморозуміння, який зобов’язує Україну і сім’ї загиблих відмовитися від права подавати в суд у справі про авіакатастрофу літака МАУ в Тегерані.

Раніше МЗС України жорстко відреагувало на заяви іранського депутата щодо збиття літака МАУ під Тегераном.

Зазначимо, депутат іранського парламенту та член комісії з питань законодавства і юстиції Хассан Норузі схвалив роботу військових, які збили український літак МАУ під Тегераном.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

8 січня зранку у Тегерані розбився пасажирський літак Boeing-737, внаслідок авіакатастрофи, загинули всі 167 пасажирів і 9 членів екіпажу.

Влада Ірану офіційно визнала, що український пасажирський літак було збито.

У мережі з’явилося відео, на якому показано момент попадання іранської ракети по українському літаку Boeing-737 у Тегерані.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності