Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

4 посадовцям «Укртелефільму» оголошено підозри у розтраті

Українські правоохоронці повідомили про підозри чотирьом особам у справі про завдання збитків держпідприємству «Укртелефільм» на 67,73 мільйона гривень. Підозрювані незаконно продали майнові права держпідприємства на 60 об’єктів нерухомості в Києві.

Зокрема, 9 грудня підозру оголосили колишньому керівнику юридичної служби ДП «УСТФ «Укртелефільм», який нині здійснює адвокатську діяльність. А 8 грудня про підозри повідомили ще 3 особам: колишньому заступнику голови Держкомтелерадіо, колишньому генеральному директору ДП «УСТФ «Укртелефільм» та заступнику директора приватної компанії, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 364; ч. 3, ч. 4 ст. 358 та ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Розслідування у справі «Укртелефільму» з’ясувало, що у 2017-2018 роках керівники «Укртелефільму» у змові із заступником голови Держкомтелерадіо, колишнім керівником відділу з правових питань держпідприємства та приватними особами, на основі підроблених документів без дозволу Державного комітету телебачення і радіомовлення України продали приватній компанії належні державному підприємству майнові права на 60 об’єктів у столиці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Частину нерухомості потім перереєстрували на  інших фізичних та юридичних осіб. А кінцевою метою злочину був продаж нерухомості за ринковими цінами. Унаслідок чого «Укртелефільм» отримав збитків на майже 67,73 млн грн.

У 2019 НАБУ встановили чотирьох ймовірних учасників злочину. Наразі справа стосовно трьох з цих осіб перебуває на розгляді у Вищому антикорупційному суді. Ще один підозрюваний переховується від правосуддя.

На підставі матеріалів НАБУ Госпсуд Києва визнав недійсним договір купівлі-продажу майнових прав, укладеного між ДП «УСТФ «Укртелефільм» та ТОВ «Лодокс». Зараз триває реєстрація об’єктів нерухомості на користь державного підприємства

Два роки тому колишньому генеральному директору студії «Укртелефільм» оголошено про підозру у зловживанні службовим становищем та використанні підроблених документів, через що держпідприємству завдано збитків на понад 68,72 мільйонів гривень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, минулого 2020 року Правління Української кіноакадемії в оновленому складі очолив колишній очільник Держкіно Пилип Іллєнко – син нині покійного режисера і нардепа Юрія Іллєнка та рідний брат іншого екснардепа-свободівця Андрія Іллєнка.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності