Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

$411 мільйонів ПОЗИКИ отримає Україна від Міжнародного банку реконструкції та розвитку

Україна уклала дві угоди з  (МБРР) на загальну суму $411 мільйонів.

Підписання угод відбулося під час зустрічі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та віце-президента Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анни Б’єрде, повідомляє прес-служба уряду.

Перша угода стосується позики у $200 мільйонів на проект «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів».

Друга – договір гарантії на $211 мільйонів на підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі, що передбачає встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Денис Шмигаль зазначив, що ці проекти є критично важливими для країни.

У Світовому банку зазначили, що організація є надійним партнером України і готова до довгострокового співробітництва.

Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) є головною кредитною установою Світового банку. Він підтримує проекти економічного розвитку та є одним з найбільших кредиторів проектів розвитку в країнах, що розвиваються із середнім рівнем доходів на душу населення.

Нагадаємо, у червні 2021 року Міністерство фінансів України та Світовий банк підписали Угоду про надання Україні від Міжнародного банку реконструкції та розвитку кредиту в розмірі $350 мільйонів для проекту «Перша позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Віце-президент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б’єрде заявила, що отримання Україною другого траншу на суму в $350 мільйонів залежить від підтримки адекватної макроекономічної бази.

Раніше Рада директорів Світового банку затвердила пакет фінансування у розмірі $212 мільйонів на установку гібридних систем з виробництва і накопичення електроенергії на гідростанціях «Укргідроенерго».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності