Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Українці побачили різницю між “британським Трампом” і балаболом Байденом

Після того як в Україну за добу прибув восьмий за рахунком Boeing C 17-A Globemaser III із реально потужною військовою допомогою для ЗСУ, відправлений Великою Британією, яка нічого Києву не обіцяла, а просто взяла і відправила, українці у соцмережах зізнаються у любові до “британського Трампа”, теж представника консерваторів, прем’єра Бориса Джонсона. Та кажуть, що тепер зрозуміли усю різницю між англо-саксом та пристаркуватим янкі Байденом…

Про допомогу повідомило Міністерство оборони України.

«Безумовно, це зміцнить наші війська, це посилить наші оборонні здібності. І я хочу підкреслити, що ця допомога буде використана виключно в оборонних цілях, для захисту наших військ, для захисту критичної інфраструктури, і для захисту мирного населення, від будь-яких проявів, будь-яких дій, які зможуть привести до ескалації» – розповів заступник Міністра оборони з європейської інтеграції Анатолій Петренко.

Журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов повідомив у своєму Facebook, що Україна отримала від Великої Британії гранатомети NLAW. Вони відмінно підходять для міського бою, мінімальна дальність стрільби – 20 метрів, максимальна – 600-800 метрів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«NLAW – це Javelin для коротких дистанцій, який вражає ціль за технологією «вистрілив і забув». Оператор дивиться в комп’ютеризований приціл Trijicon TA41 NLAW 2.5 x 20, позначає ціль, чекає захоплення і тисне на спуск, а розрахунок попередження, траєкторію польоту, поправки на вітер приціл програмує сам. Приціл оптичний, лазерного далекоміра немає, і система виявлення опромінення гранатометника не виявить… У гранатомета два режими стрільби. Для ураження танків включається режим атаки зверху – ракета пролетить в метрі над точкою прицілювання, заряд здетонує, щоб вразити танк зверху. Як стверджує виробник, бойова частина проб’є 500 мм броні. А для ураження легкоброньованих цілей або стін будівлі, включається режим прямої атаки. І тоді бойова частина здетонує миттєво при контакті», – написав він.

Великобританія доставила в Україну військове озброєнняВійськове телебачення України
Нагадаємо, 17 січня стало відомо, що Велика Британія надасть Україні протитанкове озброєння, щоб Збройні Сили України могли оборонятися від російського вторгнення більш ефективно.

Також США планують надати Україні нову військову допомогу – вертольоти Мі-17В5 і Мі-8МТВ, які належали військово-повітряним силам Афганістану.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Пропонуємо подивитися, яку військову допомогу Україна отримала у 2021 році від Штатів та інших міжнародних партнерів (основні поставки).

Загальний обсяг програм допомоги США Україні цього року становив 450 млн доларів. Нагадаємо, що спершу сенатські демократи намагалися врізати допомогу Україні, але після розголосу цього республіканцями відразу спробували подати цю інформацію, як перекручену – наклеп опонентів…

Від Великої Британії Збройні сили України отримали колісний протимінний трал SPARK. Він призначений для очищення шляхів руху військових колон від вибухонебезпечних предметів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наприкінці року Литва передала Україні майже 500 бронежилетів та інше спорядження.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності